Η κατανάλωση ενός αυτοκινήτου επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, με έναν από τους πιο βασικούς να είναι η αεροδυναμική απόδοση του οχήματος. Πιο συγκεκριμένα, η αεροδυναμική είναι το κλειδί για το πόσο αποτελεσματικά μπορεί να κινηθεί ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, με τον χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας και η μεγαλύτερη ευστάθεια του να του επιτρέπουν να διανύσει μεγαλύτερες αποστάσεις με έναν πλήρη κύκλο φόρτισης.

Η Nissan δίνει τεράστια σημασία στον σχεδιασμό του νέου Leaf και με το video αυτό μας δίνει μια εικόνα του προφίλ του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Έτσι, παρότι έχουν διαρρεύσει φωτογραφίες του νέου μοντέλου, θα δεις τη Nissan να περιγράφει ότι το νέο Leaf είναι χαμηλότερο, γεγονός που του επιτρέπει την επίτευξη μηδενικής ανύψωσης, αλλά και καλύτερης σταθερότητας σε υψηλές ταχύτητες. Επιπλέον, τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά σταθεροποιούν σημαντικά το αυτοκίνητο, ακόμα και όταν αυτό δέχεται ριπές δυνατών πλευρικών ανέμων.

Εμπνευσμένοι από τα φτερά των αεροπλάνων, οι μηχανικοί της Nissan δημιούργησαν το ιδανικό σχήμα για το νέο Leaf, επιτρέποντας μια συμμετρική ροή του αέρα, για ένα πιο άνετο και αποτελεσματικό ταξίδι.

To νέο Leaf αναμένεται να παρουσιαστεί στις 6 Σεπτεμβρίου, για να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Η τρέχουσα γενιά έχει καταφέρει περισσότερες από 277.000 πωλήσεις παγκοσμίως, καθιστώντας το, το πιο δημοφιλές αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα στον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ελληνική εισαγωγική εταιρία προσπαθεί, μετά την Φρανκφούρτη, να φέρει το νέο Leaf και στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στην Αυτοκίνηση, με σκοπό να το εισάγει κανονικά από το 2018.