Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, η Toyota Ελλάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, ανακαλεί 314 Hilux παραγωγής από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Αύγουστο 2011, αλλά και 200 C-HR παραγωγής από τον Σεπτέμβριο 2016 έως τον Απρίλιο 2017.

Tα εμπλεκόμενα Hilux έχουν εκ παραδρομής συμπεριληφθεί στο παρελθόν στη λίστα οχημάτων της καμπάνιας προληπτικής αντικατάστασης του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού, κατασκευής Takata, ενώ εκ κατασκευής έφεραν πυροκροτητή αερόσακου διαφορετικού κατασκευαστή. Σαν αποτέλεσμα στην περίπτωση που εκ παραδρομής έχει ήδη αντικατασταθεί ο πυροκροτητής αερόσακου οδηγού, θα πρέπει τα εν λόγω οχήματα να επανελεγχθούν ώστε να διασφαλιστεί ότι πληρούν τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Στα εμπλεκόμενα C-HR ενδέχεται το πάχος του τοιχώματος του ρεζερβουάρ καυσίμου σε συγκεκριμένα σημεία, να είναι μικρότερο από αυτό που ορίζουν οι προδιαγραφές του κατασκευαστή, λόγω προβλήματος του καλουπιού που χρησιμοποιήθηκε από τον προμηθευτή. Σε αυτή την περίπτωση, ενδέχεται να δημιουργηθεί ρωγμή στο ρεζερβουάρ καυσίμου και να παρατηρηθεί διαρροή και οσμή καυσίμου. Σε περίπτωση που υπάρξει πηγή ανάφλεξης, η διαρροή καυσίμου θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζονται με τα συγκεκριμένα θέματα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος ή η πιθανή αντικατάσταση του πυροκροτητή του αερόσακου οδηγού και η πιθανή αντικατάσταση του ρεζερβουάρ καυσίμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση., χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).