Το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Ινδονησίας έκανε το νέο Mitsubishi Xpander, το οποίο πρόκειται για ένα μικρό crossover με MPV χαρακτηριστικά. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Ινδονησίας από το φθινόπωρο του 2017, με την παραγωγή του να γίνεται στην ίδια χώρα, στο νέο εργοστάσιο της MMC, στην επαρχία Bekasi, της West Java.

Το αυτοκίνητο αποτελεί την έκδοση παραγωγής του XM Concept Crossover SUV, και εμφανισιακά, το εμπρός τμήμα διαθέτει το dynamic shield, σήμα κατατεθέν των νέων μοντέλων της εταιρίας. Διαθέτει μεγάλα ανάγλυφα εμπρός και πίσω φτερά, φωτιστικά σώματα τριών επιπέδων -με τα μεσαία να είναι κάθετα τοποθετημένα- ενώ η μεγάλη απόσταση από το έδαφος είναι η απόδειξη των SUV χαρακτηριστικών του μοντέλου.

Σύμφωνα με την εταιρία συνδυάζει την εξαιρετική άνεση και ευελιξία ενός MPV με τις επιδόσεις, την αντοχή και τη στιβαρότητα ενός SUV, με το αμάξωμά του να είναι φαρδύτερο και μεγαλύτερο από τα MPV της κατηγορίας του.

Το εσωτερικό του είναι πλήρως μεταβλητό, και προσφέρει την καλύτερη ευρυχωρία στην κατηγορία του, για να ταξιδεύουν άνετα μέχρι επτά επιβάτες. Διαθέτει ψηφιακό πίνακα οργάνων, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας να προσφέρει συνδεσιμότητα στο internet. Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι άφθονοι, με τους Ιάπωνες να αναφέρουν ότι διαθέτει 16 ποτηροθήκες! Επίσης, προσαρμόζεται γρήγορα σε ποικίλες συνθήκες φορτίου.

Η κίνηση θα μεταφέρεται αποκλειστικά σε όλους τους τροχούς, και μηχανικά θα διαθέτει έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα, απόδοσης 105 ίππων, που θα συνδυάζεται είτε με ένα 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με ένα αυτόματο τεσσάρων σχέσεων.

Η τιμή του στην Ινδονησία θα ξεκινάει από τα 189.050.000 rupiah (περίπου €12.000), ενώ θα κυκλοφορήσει και σε άλλες αγορές από του χρόνου.