Μια εβδομάδα μετά τις teaser φωτογραφίες, η Mitsubishi παρουσιάζει σήμερα το μικρό crossover MPV της, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση αυτοκινήτου της Ινδονησίας, που ανοίγει τις πύλες του στις 10 Αυγούστου. Εκεί θα γίνει γνωστό και το όνομα του μοντέλου, με το αυτοκίνητο να αποτελεί την έκδοση παραγωγής του XM Concept Crossover SUV.

Εμφανισιακά, το εμπρός τμήμα διαθέτει το dynamic shield, σήμα κατατεθέν των νέων μοντέλων της εταιρίας, με τα μεγάλα ανάγλυφα, εμπρός και πίσω φτερά και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος να είναι η απόδειξη των SUV χαρακτηριστικών του μοντέλου.

Αυτό θα συνδυάζει την εξαιρετική άνεση και ευελιξία ενός MPV με τις επιδόσεις, την αντοχή και τη στιβαρότητα ενός SUV. Το crossover MPV θα πραγματοποιήσει την είσοδο του στην αγορά της Ινδονησίας το φθινόπωρο του 2017, με το αμάξωμά του να είναι φαρδύτερο και μεγαλύτερο από τα MPV της κατηγορίας του.

Το εσωτερικό του είναι πλήρως μεταβλητό, και σύμφωνα με την εταιρία θα προσφέρει την καλύτερη ευρυχωρία στην κατηγορία, για να ταξιδεύουν άνετα μέχρι επτά επιβάτες. Επίσης, προσαρμόζεται γρήγορα σε ποικίλες συνθήκες φορτίου.

Ίσως ονομαστεί Expander, με την παραγωγή του να γίνεται στην Ινδονησία. Μηχανικά θα διαθέτει έναν 1.500άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα που θα συνδυάζεται με ένα CVT κιβώτιο, το οποίο θα διαθέτει έξι προ-ρυθμισμένες σχέσεις. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο της MMC στην Ινδονησία, στην Επαρχία Bekasi, West Java.