Μια McLaren F1 πουλήθηκε για 15,62 εκατ. δολάρια

Σχετικά άρθρα

Η McLaren F1 δεν βγαίνει συχνά προς πώληση, γι’αυτό όταν γίνεται η τιμή της πάντα προκαλεί δέος. Είναι ένα από τα καλύτερα supercars της δεκαετίας του 1990 και θεωρείται το “ιερό δισκοπότηρο” της αυτοκίνησης, όντας ένα από τα καλύτερα supercars που κατασκευάστηκαν ποτέ. Κάπως έτσι εξηγείται γιατί οι τιμές όσων McLaren F1 βγαίνουν στο σφυρί, αυξάνονται με εκθετικό βαθμό τα τελευταία χρόνια.

Το βρετανικό supercar πρόσφατα “έκλεισε” τα 25 χρόνια ζωής, και παραμένει εξαιρετικά περιζήτητο και “συλλεκτικό είδος”. Χθες, στο Pebble Beach Concours d’Elegance, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams πούλησε την συγκεκριμένη για 14,2 εκατ. δολάρια, με τον αγοραστή να πληρώνει ένα επιπλέον τέλος 10%, κάτι που ορίζει την τελική της τιμή στα 15.620.000 δολάρια (€13.304.940). Ποσό ρεκόρ για το αυτοκίνητο.

Είναι η F1 με αριθμό πλαισίου #37 και έχει διανύσει ο μοναδικός της ιδιοκτήτης μόλις 15.456 χλμ., τα μισά εκ των οποίων έγιναν από τον ιδιοκτήτη σε ένα road trip ανά την Ευρώπη, αμέσως μετά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το Woking το 1996. Είναι η πρώτη F1 που εισήχθη στην Αμερική, και όπως μπορείς να δεις βρίσκεται σε υπεράριστη κατάσταση.

Μηχανικά, να θυμίσω ότι κινείται τον 6.1-λίτρων V12 κινητήρα της BMW, ο οποίος αποδίδει 627 άλογα στις 7.400 σ.α.λ. και 651 Nm ροπής στις 5.600 σ.α.λ..

ΠηγήBonhams

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...