Η Opel παρουσιάζει τα Vivaro Tourer και Combi+ τα οποία θα κάνουν ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Τα δύο μοντέλα, σύμφωνα με την εταιρία, διαθέτουν πλούσιο εξοπλισμό, ανέσεις επιπέδου επιβατικού αυτοκινήτου, μεταβλητές διατάξεις καθισμάτων και καινοτόμες τεχνολογίες και συστήματα υποστήριξης. Για παράδειγμα, cruise control με περιοριστική ταχύτητας, δερμάτινο τιμόνι και φώτα ομίχλης στάνταρ και στις τρεις εκδόσεις.

1Vivaro Tourer

Η δεύτερη σειρά καθισμάτων του Vivaro Tourer αποτελείται από τρία ατομικά καθίσματα με υποβραχιόνια τοποθετείται σε ένα σύστημα ραγών. Για ευκολότερη πρόσβαση στην τρίτη σειρά καθισμάτων που είναι ομοίως εγκατεστημένη σε ένα σύστημα ραγών, τα εξωτερικά καθίσματα της δεύτερης σειράς αναδιπλώνονται προς τα εμπρός με τη λειτουργία Easy Entry. Επιπλέον, το Vivaro διατίθεται κατόπιν παραγγελίες με μία προαιρετική, δεύτερη συρόμενη πόρτα.

Όσοι θέλουν να χρησιμοποιούν το Vivaro Tourer σαν ένα μοντέρνο, κινητό χώρο συνάντησης, απλά περιστρέφουν τη δεύτερη σειρά καθισμάτων κατά 180 μοίρες, δημιουργώντας ένα ελκυστικό περιβάλλον face-to-face. Το ευρύχωρο van γίνεται ακόμα πιο άνετο με δύο προαιρετικά, περιστρεφόμενα κατά 360 μοίρες καθίσματα– διατίθενται και σε δερμάτινη έκδοση – και αναδιπλούμενο τραπέζι. Laptop και άλλες κινητές συσκευές συνδέονται εύκολα μέσω δύο θυρών USB και μιας πρίζας 220 volt (έως 300 watts) στη δεύτερη σειρά. Ολόκληρο το εσωτερικό είναι επενδυμένο στάνταρ, για να διασφαλίζεται η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Το φως οροφής LED προσφέρει διακριτικό φωτισμό στο σκοτάδι, ενώ το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού μπροστά και το μηχανικό A/C πίσω υπόσχονται ευχάριστες θερμοκρασίες και τα φιμέ πίσω παράθυρα εξασφαλίζουν προστασία από αδιάκριτα βλέμματα.

Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν πρακτικές ανέσεις και ταξιδεύουν ξεκούραστα σε ατομικά καθίσματα με ρύθμιση έξι κατευθύνσεων, υποβραχιόνιο, οσφυϊκή υποστήριξη και με πλευρικούς αερόσακους στάνταρ. Επιπλέον, το κάθισμα του οδηγού διατίθεται με ρύθμιση ύψους. Ένας διθέσιος πάγκος επιβατών μπροστά με ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο μπορεί να παραγγέλνεται προαιρετικά. Εκτός από την αίσθηση πολυτέλειας που αποπνέει το δερμάτινο τιμόνι, σύγχρονα συστήματα υποστήριξης κάνουν την οδήγηση πιο άνετη: Το Σύστημα Υποβοήθησης Πίσω Παρκαρίσματος (Rear Park Assist) βοηθά να αποφεύγονται ανεπιθύμητες προσκρούσεις και γρατζουνιές κατά τους ελιγμούς, ενώ μία Κάμερα Οπισθοπορείας (Rear View Camera) διατίθεται προαιρετικά. Καθαριστήρες παρμπρίζ και προβολείς ενεργοποιούνται αυτόματα όταν χρειάζεται. Ο φωτισμός διασταυρώσεων φωτίζει τη στροφή στην κατεύθυνση του ταξιδιού. Επιπλέον, το Vivaro Tourer διατίθεται με φώτα ημέρας LED.

Τέσσερα διαφορετικά συστήματα infotainment διατίθενται, όπως το προαιρετικό Navi 80 IntelliLink με λειτουργία κυκλοφοριακή ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο. Το σύστημα λειτουργεί μέσω έγχρωμης οθόνης αφής 7-ιντσών, μπουτόν στο τιμόνι ή με φωνητικό έλεγχο. Το σύστημα πλοήγησης μπορεί επίσης να προσφέρει στον οδηγό κυκλοφοριακή ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο και να προτείνει εναλλακτικές διαδρομές πριν ‘κολλήσει’ στην κυκλοφορία χάρη στην ψηφιακή συνδεσιμότητα.

Το Vivaro Tourer διαθέτει μαύρες λαβές θυρών και πίσω πόρτας και κελύφη εξωτερικών καθρεπτών ίδιας φιλοσοφίας. Επιπλέον, διατίθενται σκούρα φιμέ παράθυρα πίσω από τις κολόνες B και ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών με εμφάνιση “Diamond Cut”. Όσοι επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη ποιότητα στο εσωτερικό, μπορούν να επιλέξουν την προαιρετική δερμάτινη ταπετσαρία και το Irmscher Style Pack.

2Vivaro Combi+

Και ενώ το Opel Vivaro Combi έχει αποδείξει την καταλληλόλητά του για την πρακτική μεταφορά έως εννέα ατόμων, για παράδειγμα στη δουλειά, το νέο Combi+ είναι ένα άνετο επιβατικό και οικογενειακό minibus. Ο οδηγός μπορεί να απολαμβάνει την άνεση ενός καθίσματος με ρύθμιση έξι κατευθύνσεων, οσφυϊκή υποστήριξη και υποβραχιόνιο και παράλληλα να έχει τα πάντα υπό έλεγχο με το στάνταρ δερμάτινο τιμόνι. Δύο επιβάτες ταξιδεύουν ευχάριστα σε καθίσματα τύπου μπάκετ. Οι κινητοί πάγκοι πίσω καθισμάτων που εδράζονται σε ράγες προσφέρονται στάνταρ με υποβραχιόνια, ενώ η δεύτερη και η τρίτη σειρά αφαιρούνται τελείως χωρίς τη χρήση εργαλείων και η τρίτη μπορεί να αναδιπλωθεί κατά 180 μοίρες. Οι πλήρως επενδυμένες πλευρές του οχήματος, τα ηλεκτρικά παράθυρα και η προαιρετική μοκέτα συμβάλλουν στη δημιουργία μιας φιλικής ατμόσφαιρας. Το Combi+ διατίθεται επίσης κατόπιν παραγγελίας με μία δεύτερη συρόμενη πόρτα για ευκολότερη είσοδο και έξοδο. Υπάρχει μηχανικό A/C για οδηγό/συνοδηγό.

Όπως όλες οι εκδόσεις Vivaro, το Vivaro Combi+ αποκτά μία σπορ εμφάνιση με το προαιρετικό Sport Pack. Ρίγες στα πλαϊνά τμήματα και πάνω από τα καπό του προσδίδουν ένα ιδιαίτερα δυναμικό στυλ, ενώ ασορτί ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών ολοκληρώνουν τη σπορ εμφάνιση. Η Opel τονίζει πως η οικογένεια μεγάλων van της θα συνεχίσει να αυξάνεται και μια τρίτη, πολύ ευέλικτη επιβατική έκδοση θα λανσαριστεί σύντομα συμπληρώνοντας τη γκάμα Vivaro.

Στην Ελλάδα θα εισάγεται μόνο το Vivaro Combi+.