Στο περιθώριο του Pebble Beach η Mercedes-Maybach παρουσίασε την Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, την ανοικτή έκδοση του πρωτότυπου Vision Mercedes-Maybach 6 που είχε παρουσιαστεί στο ίδιο event, έναν χρόνο πριν.

Το 2+2 θέσεων πρωτότυπο διαθέτει λεπτούς προβολείς, στρογγυλεμένο πίσω μέρος με λεπτά φωτιστικά σώματα και ζάντες 24″ Ο αεροδυναμικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου, μήκους 5,7 μέτρων, είναι επηρεασμένος από την Maybach Excelero του, το Vision Grand Turismo της Mercedes, αλλά και το IAA Concept. Δείχνει κλασσικός, γεμάτος καμπύλες, με το πλάτος του μοντέλου να ανέρχεται στα 2,1 μέτρα και το ύψος στα μόλις 1,34 μέτρα.

Το Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet είναι ένα ηλεκτρικό cabriolet, με τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του να παράγουν 750 άλογα. Η μπαταρία είναι τοποθετημένη στο πάτωμα και έχει χωρητικότητα 80 kWh, επιταχύνοντας το αυτοκίνητο για το 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτ., έχοντας τελική 250 χλμ/ώρα και αυτονομία πάνω από 500 χλμ στον κύκλο δοκιμών NEDC.

Διαθέτει σύστημα επαναφόρτισης 350 kW, το οποίο μπορεί να δώσει αυτονομία 100 χλμ. σε μόλις 5 λεπτά. Το concept, βαμμένο στο μπλε μεταλλικό χρώμα “nautical blue metallic”, μπορεί να φορτιστεί με καλώδιο ή ασύρματα, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Το τεράστιο καπό ανοίγει προς το κέντρο και από κάτω του φιλοξενούνται δύο ομπρέλες, μια βαλίτσα, πιάτα, σερβίτσιο φαγητού και μαχαιροπίρουνα.

Το εσωτερικό συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασσικό, το ρετρό με το φουτουριστικό. Έτσι υπάρχουν δύο ανεξάρτητα καθίσματα, λευκές δερμάτινες επενδύσεις, αναλογικά όργανα, διάκτινο τιμόνι, κρυφός ατμοσφαιρικός φωτισμός, επιφάνειες αφής, δύο head-up diplays, νίκελ στοιχεία και μεταλλικές λεπτομέρειες σε απόχρωση του ροζ χρυσού. Όπως μπορείς να καταλάβεις, δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να περάσει στη παραγωγή.