Προάγγελος ανανέωσης του συμβολαίου του Valtteri Bottas με την ομάδα της Mercedes; Ίσως, με τον αγωνιστικό διευθυντή της ομάδας, Toto Wolff, να εξαίρει τον Φινλαδό για την πίεση που ασκεί στον Hamilton την φετινή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα επικεντρώθηκε στα αποτελέσματα του Bottas στις κατατακτήριες, ενάντια στον ταχύτερο άνθρωπο του πρωταθλήματος, τονίζοντας:

Ο Valtteri για μένα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας. Όταν αποφασίσαμε να τον πάρουμε γνωρίζαμε τις ικανότητες του. Έτσι, στην πίστα έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας, βελτιώνεται σε κάθε αγώνα, κάτι που είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε. Αλλά εκεί που έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας, είναι ο τρόπος που συνεργάζονται οι δύο πιλότοι. Έχουν μια αρμονική συνεργασία και σέβονται ο ένας τον άλλο, στην πίστα, ακόμα και εκτός αυτής. Είναι τόσο απλό. Υπήρχε ένα σημείο στο Silverstone που ο Lewis είπε: “Πάω να τον τραβήξω μαζί μου”. Υπάρχει ένας βασικός σεβασμός για τον άλλο, τόσο ατομικά όσο και σαν οδηγοί. Το έχετε δει αυτό στο παρελθόν σε μια ομάδα, όπου οι δύο τύποι τα πήγαιναν έτσι;

Με τον Αυστριακό να προσθέτει:

Η προσωπική σχέση μεταξύ Valtteri και Lewis είναι εντελώς διαφορετική από ό,τι ήταν μεταξύ Nico και Lewis. Η σχέση εργασίας είναι απλά σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο, το οποίο μεταφέρεται στη δυναμική εντός της ομάδας, επειδή όλοι επηρεάζονται με θετικό ή αρνητικό τρόπο.

Με την Mercedes να μην απολαμβάνει τον αέρα κυριαρχίας που είχε τα προηγούμενα τρία χρόνια, ο Wolff αισθάνεται ότι η ομάδα αντιμετώπισε καλά τις προκλήσεις του έτους μέχρι τώρα, λέγοντας:

Θα έλεγα ότι είμαι ευχαριστημένος με την απόδοσή μας. Επειδή αν μου λέγατε το χειμώνα ότι θα έχουμε κερδίσει έξι αγώνες, και θα έχουμε οκτώ pole positions, θα το δεχόμουν. Αλλά ήταν πιο δύσκολο από ότι τα αποτελέσματα μοιάζουν, διότι είχαμε πολύ ανταγωνιστικούς αγώνες με την Ferrari, στη Βαρκελώνη με τον Sebastian [Vettel] να βρίσκεται λίγο πίσω από τον Lewis, και στο Sochi και στο Spielberg να βρίσκεται λίγο πίσω από τον Valtteri. Συνολικά, θα έλεγα ότι τα έχουμε πάει καλά. Γνωρίζαμε πόσο δύσκολο θα ήταν να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί μέσω μιας τόσο σημαντικής ρυθμιστικής αλλαγής.