Στενεύουν τα περιθώρια για την McLaren, και την απόφαση που πρέπει να πάρει σχετικά με την εταιρία η οποία θα της παρέχει υβριδικά powerunits για το πρωτάθλημα της Formula 1 του 2018. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η συνεργασία της βρετανικής ομάδας θα συνεχιστεί με την Honda, ήρθε ο διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, να παραδεχτεί για πρώτη φορά ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με την McLaren.

Κινητήρες της γαλλικής εταιρείας φορούν φέτος οι Red Bull και Toro Rosso, και φυσικά η δική της, εργοστασιακή ομάδα. Παλιότερα είχε διαρρεύσει ότι η Renault δεν θέλει να αυξήσει τις ομάδες σε τέσσερις, καθώς δεν μπορούσε να εγγυηθεί την αξιοπιστία των μονάδων της, με τον Abiteboul να δηλώνει χαρακτηριστικά:

Έχουμε πολυετές συμβόλαια με τις Red Bull Racing και Scuderia Toro Rosso. Για να είμαι ειλικρινής, είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις. Και μπορώ να επιβεβαιώσω πως είχαμε συζητήσεις με τη McLaren αλλά υπάρχουν περιορισμοί σε ότι αφορά στην παροχή υβριδικών powerunit σε περισσότερες από τρεις ομάδες.

Παράλληλα, θεωρώ πως δεν θα μπορούσαμε να αυξήσουμε τον αριθμό συνεργατών μας χωρίς να μειώσουμε το επίπεδο παροχών προς τις άλλες ομάδες μας. Για μας η συνεργασία μας με τη Red Bull είναι σημαντική. Κρατάει χρόνια και θέλουμε να συνεχιστεί έως το 2020.