Η McLaren είναι η δεύτερη πιο ιστορική ομάδα της Formula 1, καθώς ιδρύθηκε το 1963 από τον Bruce McLaren, και συμμετείχε για πρώτη φορά σε Grand Prix το 1966, στο Μονακό. Για τον εορτασμό του μισού αιώνα από την πρώτη της συμμετοχή σε αγώνα Formula 1, η βρετανική ομάδα συνεργάστηκε με την εταιρία ποδηλάτων Specialized, και παρουσιάζουν ένα ποδήλατο δρόμου το οποίο έχει τον ίδιο χρωματισμό με το φετινό μονοθέσιο της βρετανικής εταιρίας, την MCL32.

To ποδήλατο ονομάζεται S-Works McLaren Roubaix, και είναι βαμμένο στο Heritage Orange χρώμα της McLaren, ενώ χρησιμοποιεί το λογισμικό καταγραφής δεδομένων της McLaren, για την ανάπτυξη του Simulator Rolling Effectiveness, ένα μέρος του λογισμικού που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό του ποδηλάτου.

Το σώμα είναι φτιαγμένο από το FACT 11r carbon της Specialized, ενώ διαθέτει υδραυλικά φρένα και S-Works carbon δίσκο ταχυτήτων. Πατάει σε ζάντες Roval CLX 32 ιντσών, οι οποίες μοιάζουν με αυτές των μονοθεσίων της ομάδας. Διαθέτει μετάδοση Shimano Dura Ace Di2, με CeramicSpeed αξεσουάρ, με το κόστος του McLaren Roubaix να αγγίζει τα 11.500 δολάρια, όταν το standard S-Works Roubaix ξεκινάει από τα 10.000 δολάρια.