Μέσα στο 2018 φαίνεται ότι θα δούμε από την Skoda την RS έκδοση του Kodiaq, και ένα χρόνο αργότερα η τσέχικη εταιρία θα παρουσιάσει την πρόταση της για τα συμπαγή crossover. Το νέο μοντέλο θα “κάτσει” κάτω από τα Kodiaq και Karoq, και θα έχει παρόμοιες διαστάσεις με το Seat Arona.

Θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου της Ευρώπης και της Κίνας, και θα βασίζεται στην MQB A0 πλατφόρμα, ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν τα νέα Volkswagen Polo και Seat Ibiza. Εμφανισιακά δεν αναμένονται εκπλήξεις, όντας άμεσα αναγνωρίσιμο ως Skoda, μιας και θα δανείζεται πολλά στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα.

Μηχανικά, επίσης, δεν αναμένονται εκπλήξεις, και θα κινείται από τους γνωστούς TSI και TDI κινητήρες. Έτσι, στην βάση θα υπάρχει ο turbo βενζινοκινητήρας 1,0-λίτρου απόδοσης 95 και 115 ίππων, ενώ λογικά θα προστεθεί και ο νέος 1,5-λίτρων TSI Evo 150 ίππων, που είδαμε στο Golf facelift.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, θα υπάρχει ο 1,6 TDI απόδοσης 80, 95 και 115 ίππων, με τους κινητήρες να συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων, όπως και με 7-τάχυτο DSG.