Η Αθήνα η 10η πόλη της Ευρώπης με την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της TomTom, η Αθήνα βρίσκεται στην 10η θέση των πόλεων της Ευρώπης με την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σύμφωνα με την εταιρία, οι οδηγοί παγκοσμίως ξοδεύουν κατά μέσο όρο περισσότερες από 8 ημέρες από τη ζωή τους κάθε χρόνο κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα, με την πόλη του κόσμου με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα να είναι αυτή του Μεξικό, με δείκτη κυκλοφορίας 66%. Αυτό σημαίνει πως κάποιος ξόδεψε 66% περισσότερο χρόνο για να μετακινηθεί μέσα στην πόλη στις ώρες αιχμής απ’ ότι θα ξόδευε σε χρονικές στιγμές, που η κυκλοφορία είναι ομαλότερη. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, αποκαλύπτοντας ότι χρόνο με το χρόνο η κατάσταση στους δρόμους του Μεξικό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Στην έρευνα χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 390 πόλεις από 48 χώρες, οι οποίες συγκέντρωσαν μεγάλα ποσοστά κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσα στο 2017. Στην Ευρώπη η πόλη με την μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι το Βουκουρέστι με 50%, και ακολουθούν η Μόσχα (44%), η Αγία Πετρούπολη (41%), το Λονδίνο (40%), η Μασσαλία (40%), η Ρώμη (40%), το Παρίσι (38%), οι Βρυξέλλες (38%), το Μάντσεστερ (38%) και Αθήνα (37%).

Παγκοσμίως, μετά την πόλη του Μεξικό ακολουθεί η Μπανγκόκ (61%), η Τζακάρτα (58%), η Τσονγκτσίνγκ (52%), το Βουκουρέστι (50%), η Κωνσταντινούπολη (49%), η Τσενγκντού (47%), το Ρίο ντε Τζανέιρο (47%), η Ταϊνάν (46%) και το Πεκίνο (46%). Η Αθήνα βρίσκεται στην 41η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην 111η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 25%. Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα βρεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ξεκινούν και πάλι τα έργα για το Flyover. Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής

Ξεκινούν και πάλι τα έργα κατασκευής του Flyover στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής των εργασιών που είχαν καταθέσει...