Η Pagani έκανε και πάλι το θαύμα της, και στο φετινό Pebble Beach παρουσίασε την Zonda HP Barchetta, την τελευταία της ειδική έκδοση της Zonda. Όταν παρουσιάστηκε δεν είχαν ανακοινωθεί όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά της, και σήμερα μαθαίνουμε κάποια από αυτά.

Σύμφωνα με το βρετανικό Top Gear, η ιπποδύναμη της Barchetta ανέρχεται στα 790 άλογα, όταν και η Huayra BC, όντας 30 άλογα πιο δυνατή από τις Zonda 760. Η ίδια πηγή ισχυρίζεται ότι Zonda HP Barchetta πιθανότατα χρησιμοποιεί τον ίδιο twin-turbo 6,0-λιτρο V12 κινητήρα της AMG, που φοράει η BC, αλλά όσα videos είδαμε από το Pebble Beach ήταν ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ατμοσφαιρικό κινητήρα, και κατά συνέπεια φορά τον 7,3-λίτρων V12, ο οποίος φαίνεται να εξοπλίζεται με μια ακόμα πιο “δυνατή” εξάτμιση.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κατασκευαστεί σε μόλις 3 μονάδες και η κυριότερη διαφορά ανάμεσα στις υπόλοιπες Zonda είναι το κομμένο παρμπρίζ. Στο πίσω μέρος συναντάμε αρκετά μέρη από την Zonda 760, όπως τα φωτιστικά σώματα, και το κάλυμμα του κινητήρα, ενώ τα καλύμματα στους πίσω τροχούς προέρχονται από την Zonda ZoZo. Η εισαγωγή αέρα πάνω από τα κεφάλια είναι παρόμοια με αυτή της Cinque, ενώ ξεχωρίζει η μεγάλη carbon αεροτομή, με το σώμα να είναι κατασκευασμένο από carbon. Οι σφυρήλατες ζάντες είναι διαστάσεων 20″ μπροστά και 21″ πίσω και στο εσωτερικό τα πάντα είναι ντυμένα με λευκές δερμάτινες επενδύσεις.