Μετά την χθεσινοβραδινή διαρροή η Land Rover παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Discovery SVX. Η σκληροτράχηλη έκδοση του Discovery είναι δημιουργία του τμήματος Special Vehicle Operations (SVO) της βρετανικής μάρκας, και σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος, John Edwards, είναι “κάτι ανάμεσα από ένα όχημα για το Paris-Dakar και το Camel Trophy”.

Η σκληροτράχηλη εκτός δρόμου έκδοση του μοντέλου φορά τον 5,0-λίτρων V8 κομπρεσοράτο κινητήρα απόδοσης 525 ίππων με 625 Nm ροπής. Οι ζάντες είναι διαστάσεων 20″ με ελαστικά Goodyear Wrangler all-terrain 275/55 , με το αυτοκίνητο να εφοδιάζεται με τα συστήματα Hydraulic Active Roll Control, Terrain Response 2, Hill Descent Control, Electronic Traction Control και All-Terrain Progress Control.

Αισθητικά διαθέτει πιο άγριο bodykit, με μεγάλες προστατευτικές ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, ράγες οροφής, LED φώτα στην οροφή, και νέες ζάντες με εκτός δρόμου ελαστικά. Στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο γάντζοι ρυμούλκησης, και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα.

Το μοντέλο που βλέπουμε η Land Rover το περιγράφει ως πρωτότυπο, με την έκδοση παραγωγής να κυκλοφορεί κάποια στιγμή εντός του 2018.