Μετά από μια σειρά διαρροών τους τελευταίους μήνες το ανανεωμένο Toyota Land Cruiser Prado κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Το μοντέλο έχει νέα μάσκα, νέο καπό, νέους προφυλακτήρες, νέα φτερά, νέα φωτιστικά σώματα, νέες ζάντες 17″-19″ και LED φώτα ημέρας. Το μήκος του έχει αυξηθεί κατά 60 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό του συναντάμε νέο πίνακα οργάνων, νέο ταμπλό και νέα κεντρική κονσόλα. Εκεί υπάρχει οθόνη αφής 8″, με μια μικρότερη 4,2″ να βρίσκεται στον πίνακα οργάνων, με τα καθίσματα να είναι ντυμένα με νέες επενδύσεις, ενώ νέα είναι και τα διακοσμητικά.

Από πλευράς συστημάτων ασφαλείας το Land Cruiser εξοπλίζεται με το πακέτο Toyota Safety Sense που περιλαμβάνει τα pre-collision system, pedestrian detection, adaptive cruise control, automatic high beams, lane departure warning, tire pressure monitoring system, rear cross traffic alert και blind spot monitoring.

Στην Ευρώπη προσφέρεται σε τρίπορτη και σε πεντάπορτη έκδοση, σε 10 εξωτερικά χρώματα, σε 3 διαφορετικές εσωτερικές επενδύσεις και κίνηση παίρνει από τον 2,8-λίτρων turbodiesel απόδοσης 177 ίππων με 450 Nm ροπής που συνδυάζεται είτε με ένα 6-τάχυτο αυτόματο ή μηχανικό κιβώτιο. Επίσης υπάρχει ο 2,7-λίτρων βενζινοκινητήρας απόδοσης 161 ίππων με 246 Nm ροπής που συνδυάζεται με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 6-τάχυτο αυτόματο. Τέλος διαθέσιμος είναι και ο 4,0-λίτρων βενζινοκινητήρας που συνδυάζεται αποκλειστικά με 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και αποδίδει 249 άλογα με 381 Nm ροπής.