Οι Ευρωπαίοι προμηθευτές προειδοποιούν πως τα ηλεκτρικά θα στείλουν τις δουλειές στην Κίνα!

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα στην πολυτάραχη χώρα μας ακούστηκαν ευρωπαϊκές φωνές αντίδρασης στις επενδυτικές κινήσεις της Κίνας. Το ότι η Κίνα ξεκίνησε να παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες έχει θορυβήσει αρκετούς που την είχαν συνηθίσει σε άλλη θέση, ίσως αγνοώντας την λαμπρή της ιστορία. Κάτι αντίστοιχο είχε πει και ο Αμερικάνος πρόεδρος απειλώντας να βάλει δασμούς. Όσοι αγνοούσαν αυτές τις φωνές θεωρώντας τες πολιτικάντικα παιχνίδια μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

Στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης, οι Ευρωπαίοι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας προειδοποίησαν πως η προώθηση των ηλεκτρικών στέλνει τις θέσεις εργασίας στην Κίνα και απειλούνται 5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Ο Roberto Vavassori, πρόεδρος της CELPA (European Association of Automotive Suppliers) επέκρινε τους πολιτικούς πως με την μανία μείωσης του διοξειδίου του άνθρακα, κάνουν ένα πολύ μεγάλο δώρο στους Κινέζους, αφού για κάθε ηλεκτρικό τους στέλνουμε 4 με 7 χιλιάδες ευρώ για μπαταρίες. Εδώ να σημειώσω πως η Κίνα μαζί με την Κορέα και την Ιαπωνία είναι οι κορυφαίες χώρες στην τεχνολογία και στη παραγωγή μπαταριών. Έτσι πρότεινε να επιμηκυνθεί η περίοδος προσαρμογής στις νέες νόρμες ρύπων ώσπου οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές και προμηθευτές να αποκτήσουν ικανοποιητική τεχνολογία για την παραγωγή μπαταριών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή της Bosch, Volkmar Denner, που είπε πως πρέπει να εξετάσουμε και άλλες εναλλακτικές όπως τα συνθετικά καύσιμα, που φτιάχνονται δεσμεύοντας διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, μια τεχνολογία που μειώνει άμεσα την ρύπανση, στην οποία βέβαια η Bosch έχει επενδύσει.

Τα χρήματα γύρω από το ζήτημα είναι πάρα πολλά και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ψάχνουν κεφάλαια για την μετάβαση στην ηλεκτρική εποχή, που για την VW για παράδειγμα εικάζεται πως θα κοστίσει 50 δισ. H δε Merkel εν όψη των εκλογών τηρεί πολύ συντηρητική στάση απέναντι στις κραυγές για απαγορεύσεις των μηχανών εσωτερικής καύσης, λέγοντας πως είναι κατά των απαγορεύσεων.

Τέλος ο αρχισυνδικαλιστής της IG Metall, μίλησε έξω από τα δόντια και είπε πως η Γερμανία πέτυχε οικονομικά χάρη στην εσωτερική παραγωγή και πως η ανάθεση στους Ασιάτες είναι επικίνδυνη για τους Ευρωπαίους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα για τις γεωπολιτικές ισορροπίες. Κάτι που σε διαβεβαιώνω πως δεν είναι απολύτως αληθές γιατί πολλά Γερμανικά προϊόντα είχαν από τα 70s ιαπωνικά ηλεκτρονικά.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...