Καταργεί στην Ευρώπη το Up! η Volkswagen;

Σχετικά άρθρα

Η συνεχιζόμενη στροφή του καταναλωτικού κοινού στα SUVs και crossovers μοντέλα, σε συνδυασμό με τους ολοένα αυστηρότερους κανόνες εκπομπών, θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Volkswagen να καταργήσει το up! από την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με τον Herbert Diess, επικεφαλής της Volkswagen, η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί, αλλά όπως είπε:

Εξακολουθούμε να βλέπουμε μέλλον στη κατηγορία του up! αλλά πρέπει να σταθμίσουμε το ποσοστό των κερδών και τα αποτελέσματα που έχουμε με αυτό σε ότι έχει να κάνει τις εκπομπές CO2. Στα μικρά αυτοκίνητα είναι πολύ δύσκολο να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 κάτω από τα 93-95 γρ/χλμ, χωρίς να προσθέσουμε τεχνολογία που κοστίζει πολύ. Το ηλεκτρικό up! έχει πιο πολύ νόημα.

Το up! εκτός από την Ευρωπαϊκή αγορά, πωλείται και σε άλλες αγορές, όπως αυτή της Βραζιλίας, στην οποία μάλιστα πετυχαίνει σημαντικές πωλήσεις. Την ίδια εμπορική πορεία σημειώνει και το Skoda Citigo, το οποίο σύμφωνα με τον CEO της τσεχικής εταιρίας, Bernhard Maier, διαδραματίζει πολύ ισχυρό ρόλο στις αναδυόμενες αγορές.

Σε αυτές τις χώρες, το συγκεκριμένο τμήμα αναπτύσσεται ταχύτερα όλων. Γι’αυτό βλέπω πολλές ευκαιρίες σε αυτό [Citigo]. Με το μοντέλο να μπορεί εύκολα να αποκτήσει αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα, δεν βλέπω να έρχεται το τέλος της παραγωγής του σύντομα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...