Η DS μέσα στο 2018 θα παρουσιάσει ένα αμιγώς μικρό ηλεκτρικό SUV που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019. Το μοντέλο που έχει το μέγεθος του Audi Q2, είναι μέρος του πλάνου της εταιρίας να προσφέρει 4 SUV μοντέλα.

Η εταιρία ήδη έχει στην αγορά το DS 7 Crossback, με την plug-in υβριδική του έκδοση να αναμένεται την άνοιξη του 2019, να φορά μια μπαταρία 13 kWh και να έχει ηλεκτρική αυτονομία 60 χλμ. Το a href=”https://www.autoblog.gr/tag/DS-7/” target=”_blank” rel=”noopener”>DS 7 Crossback E-Tense θα συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης 200 ίππων, έναν ηλεκτροκινητήρα που θα συνδυάζονται με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Συνδυαστικά οι δύο κινητήρες θα αποδίδουν 300 άλογα,

Το μικρό SUV θα αντικαταστήσει το DS3, όπως δήλωσε ο Stephane Le Guevel, αφεντικό της PSA στην Αγγλία. Η εταιρία θα βγάλει στην ένα ακόμη SUV που θα προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδικό κινητήρα.

Μέχρι το 2025, περισσότερο από το 1/3 των οχημάτων που θα πουλά η DS θα είναι υβριδικά ή πλήρως ηλεκτρικά, με το πολυτελές brand της PSA να γίνεται το πρώτο εμπορικό σήμα του γαλλικού ομίλου που θα εξοπλίσει τα μοντέλα της με ημι-αυτόνομες και αυτόνομες τεχνολογίες. Σύντομα τα μοντέλα της θα εξοπλιστούν με συστήματα αυτόνομης στάθμευσης και παρακολούθησης της θέσης τους οχήματος στον δρόμο, ενώ μέχρι το 2020, θα τα μοντέλα της DS θα έχουν αυτόνομη τεχνολογία Επιπέδου 3.