Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, όταν ακούν McLaren σκέφτονται την ομάδα της Formula 1, η εταιρεία όμως τα τελευταία χρόνια έχει επεκτείνει αρκετά τις δραστηριότητές της και η F1 είναι μόνο μια από αυτές. Για να καταλάβεις το εύρος των δραστηριοτήτων του McLaren Technology Group, ασχολείται από την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάνελ μέχρι τα CGI (Computer-generated imagery) για τηλεοπτικές εφαρμογές.

Στο παρόν άρθρο θα σου παρουσιάσω την εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής, για λόγους ιατρικής. Εντάξει ίσως γνωρίζεις ήδη πως η τεχνολογία στα ιατρικά μηχανήματα είναι αρκετά προηγμένη καθώς με την υγεία δεν παίζουμε και τα στάνταρ είναι πάντοτε αρκετά ψηλά. Ο ιατρικός κλάδος με τον οποίο ασχολούνται οι περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας είναι η εμβιομηχανική. Εν προκειμένω, η McLaren κατασκεύασε ένα γιλέκο για έναν δισεκατομμυριούχο πελάτη της, το όνομα του οποίου γνωρίζουν μόλις 7 άτομα στην McLaren. Ο σκοπός του γιλέκου αυτού είναι να υποκαταστήσει την θωρακική κοιλότητα, αφού ο “Πελάτης Χ” , όπως τον αποκαλούν, έχει κατεστραμμένα πλευρά και στέρνο, με αποτέλεσμα ακόμη και απλές δραστηριότητες να προκαλούν τεράστιο πόνο και δυσφορία.

Έτσι κατασκεύασαν έναν εξωσκελετό που προστατεύει το άνω μέρος του κορμού και ταυτόχρονα μεταφέρει τα φορτία στα υγιή πλευρά και το κάτω μέρος του κορμού. Εννοείται πως είναι ελαφρύ και η αντοχή, αν και δεν είναι τεράστια, είναι αρκετή για να αντέξει την ρίψη από 5 μπάλες του bowling από ύψος λίγων μέτρων. Ο δισεκατομμυριούχος είναι πανευτυχής με το νέο του “πρόσθετο μέλος” και του είναι τόσο άνετο που αδημονεί να μπει ξανά σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.