H Tata προφυλάσσει την Jaguar Land Rover από πιθανή εξαγορά

Σχετικά άρθρα

Η Tata Sons Limited είναι η εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου Tata, και κατέχει το μεγαλύτερο μέρος συμμετοχής στις εταιρείες του ομίλου. Αυτή θέλοντας να προστατεύσει την Jaguar Land Rover από μια πιθανή εξαγορά, αγόρασε μετοχές αξίας 20 δις ρουπίες (€300 εκατομμύρια) της Tata Motors.

Οι μετοχές που θέλει να αγοράσει η Tata Sons ισοδυναμεί με το 1,7% της εταιρείας, με το Tata Group να ελέγχει το 34,7% της JLR στα τέλη Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών που διαθέτει η Tata Sons.

Με αυτό το τρόπο, ο μεγαλύτερος όμιλος της Ινδίας προσπαθεί να ενισχύσει την ιδιοκτησία της με την πάροδο του χρόνου σε πέντε από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της, οι οποίες περιλαμβάνουν όχι μόνο την Tata Motors, αλλά και την Tata Steel. Ένας από τους κύριους στόχους είναι να προστατεύσουν τις εταιρείες του ομίλου από πιθανές απειλές εξαγοράς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...