Η Tesla, μέσω του Jeffrey Straubel, επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρίας, έκανε γνωστό πως θέλει να κατασκευάσει σταθμούς εξυπηρέτησης στο δίκτυο των superchargers ταχυφορτιστών της.

Όπως είπε ο Straubel, οι άνθρωποι ξοδεύουν περίπου 20-30 λεπτά για να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους στους superchargers σταθμούς, και είναι λογικό να θέλουν να φάνε κάτι, να πιουν έναν καφέ ή να πάνε στο μπάνιο. Ξεκαθάρισε πως η Tesla δεν θα αναλάβει τη διαχείριση των σταθμών αυτών, μιας και θα συνεργαστεί με αλυσίδες εστιατορίων, καφέ και εστίασης.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla προχώρησε στη κατοχύρωση της πατέντας ενός ιδιαίτερου “έξυπνου” καθίσματος. Ο σχεδιασμός του καθίσματος εκτός του ότι εξοικονομεί βάρος, επιτρέπει στο να κινείται προς τα εμπρός, προς τα πίσω, προς τα πάνω, αλλά και προς τα κάτω. Οι ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν τόσο χειροκίνητα, όσο και ηλεκτρικά και η Tesla φιλοδοξεί να το τοποθετήσει στα μελλοντικά της μοντέλα που θα έχουν τρεις σειρές καθισμάτων. Η Tesla περιγράφει στη πατέντα και το τρόπο που το κάθισμα συγκρατείται σε περίπτωση ατυχήματος, αλλά και για το πως μπορεί να χειριστεί το βάρος των επιβατών.