Η αστυνομία του Βανκούβερ του Καναδά πρόσφατα έδωσε σε έναν άνδρα δύο κλήσεις, με διαφορά 8 λεπτών, για τον ίδιο λόγο και τις δύο φορές. Τι έκανε ο άνδρας; Ασχολιόταν με τον κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγούσε, κάτι που μεταφράζεται σε κλήση ύψους 368 δολαρίων Καναδά. Πολλαπλασίασε το ποσό αυτό επί δύο, πρόσθεσε άλλα 520 δολάρια επειδή υπέπεσε σε δεύτερο αδίκημα μέσα σε 12 μήνες από το πρώτο (έτσι προβλέπει ο νόμος), με τον άνδρα να πρέπει να πληρώσει 1.256 δολάρια Καναδά (€852), να παίρνει οκτώ πόντους ποινής, ενώ θα χάσει το δίπλωμά του από 3 έως 12 μήνες.

Παραμένουμε στον Καναδά, αλλά μεταφερόμαστε λίγο βορειότερα και συγκεκριμένα στην Αλμπέρτα. Εκεί ένας άνδρας κινούνταν σε έναν δρόμο δύο λωρίδων, όταν μπροστά του κινούνταν αργά ένα περιπολικό. Ο ίδιος αποφάσισε να το προσπεράσει, αλλά ο αστυνομικός τον σταμάτησε και αφού του είπε πως ήταν ασέβεια να τον προσπεράσει, του έδωσε κλήση για υπερβολική ταχύτητα ύψους 78 δολαρίων Καναδά (€53). Με πόσο κινούνταν o άνδρας; Όπως έγραψε ο αστυνομικός στη κλήση, μόλις με 1 χλμ/ώρα περισσότερο (101 χλμ/ώρα) από το επιτρεπτό όριο ταχύτητας (100 χλμ/ώρα).

Ο άνδρας και η φίλη του “έβγαλαν” το θέμα στη δημοσιότητα και αφού πήρε διαστάσεις, η αστυνομία ακύρωσε την κλήση, υποστηρίζοντας πως δεν το έκανε λόγο της δημοσιότητας, αλλά επειδή όπως αποδείχτηκε πως ο αστυνομικός δεν χρησιμοποίησε κάποιο ραντάρ ή πιστόλι ελέγχου ταχύτητας για την μέτρηση, αλλά την υπολόγισε ακούσια μόνος του, βλέποντας το κοντέρ του.

  • gv

    αυτος ηταν λιγο κομπλεξικος..

  • στην πρωτη περιπτωση τα καλα του να υπαρχουν καμερες παντου !!! δεν ξεφευγει κανεις και τιποτα !!! το ζητημα ειναι θελουμε τετοια αστυνομευση ???
    οταν θα το απαντησουμε αυτο στον εαυτο μας……θα ξερουμε και τι θελουμε !!! ;-)

    στο δευτερο λογικο να σβηστει η κληση…αφου για να πιστοποιηθει ενα προστιμο για οριο ταχυτητας (οσο και να αλλαζουν οι νομοι ανα χωρα) πρεπει να υπαρχει και το αναλογο τεχνικο μεσο για τη βεβαιωση της παραβασης…..
    τωρα στην συγκεκριμενη περιπτωση η εχουμε πεσει σε κομπλεξικο μπατσονι….η μπορει να πηγε να του ”χαριστει” με ενα μικρο προστιμο ενω ο αλλος πηγαινε με καμια 130 για παραδειγμα……αλλα δεν υπολογισε μια τετοια κινηση απο τον ”παθωντα” !!! :-P