Δύο Καναδοί πήραν κλήσεις για “σεμινάρια”

Σχετικά άρθρα

Η αστυνομία του Βανκούβερ του Καναδά πρόσφατα έδωσε σε έναν άνδρα δύο κλήσεις, με διαφορά 8 λεπτών, για τον ίδιο λόγο και τις δύο φορές. Τι έκανε ο άνδρας; Ασχολιόταν με τον κινητό του τηλέφωνο ενώ οδηγούσε, κάτι που μεταφράζεται σε κλήση ύψους 368 δολαρίων Καναδά. Πολλαπλασίασε το ποσό αυτό επί δύο, πρόσθεσε άλλα 520 δολάρια επειδή υπέπεσε σε δεύτερο αδίκημα μέσα σε 12 μήνες από το πρώτο (έτσι προβλέπει ο νόμος), με τον άνδρα να πρέπει να πληρώσει 1.256 δολάρια Καναδά (€852), να παίρνει οκτώ πόντους ποινής, ενώ θα χάσει το δίπλωμά του από 3 έως 12 μήνες.

Παραμένουμε στον Καναδά, αλλά μεταφερόμαστε λίγο βορειότερα και συγκεκριμένα στην Αλμπέρτα. Εκεί ένας άνδρας κινούνταν σε έναν δρόμο δύο λωρίδων, όταν μπροστά του κινούνταν αργά ένα περιπολικό. Ο ίδιος αποφάσισε να το προσπεράσει, αλλά ο αστυνομικός τον σταμάτησε και αφού του είπε πως ήταν ασέβεια να τον προσπεράσει, του έδωσε κλήση για υπερβολική ταχύτητα ύψους 78 δολαρίων Καναδά (€53). Με πόσο κινούνταν o άνδρας; Όπως έγραψε ο αστυνομικός στη κλήση, μόλις με 1 χλμ/ώρα περισσότερο (101 χλμ/ώρα) από το επιτρεπτό όριο ταχύτητας (100 χλμ/ώρα).

Ο άνδρας και η φίλη του “έβγαλαν” το θέμα στη δημοσιότητα και αφού πήρε διαστάσεις, η αστυνομία ακύρωσε την κλήση, υποστηρίζοντας πως δεν το έκανε λόγο της δημοσιότητας, αλλά επειδή όπως αποδείχτηκε πως ο αστυνομικός δεν χρησιμοποίησε κάποιο ραντάρ ή πιστόλι ελέγχου ταχύτητας για την μέτρηση, αλλά την υπολόγισε ακούσια μόνος του, βλέποντας το κοντέρ του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια Ferrari 488 Pista κατέληξε σε ποτάμι της Ελβετίας

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 3:30 μ.μ. την περασμένη Τρίτη στην περιοχή Garstattlast της Ελβετίας και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ασημί Ferrari 488...

Οι ΗΠΑ επιβάλει δασμούς έως και 100% στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα

Αυστηρούς δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, οι οποίοι φτάνουν μέχρι και το 100% στα ηλεκτρικά οχήματα, ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Συγκεκριμένα, ο...