Η Dyson ετοιμάζει ηλεκτρικό αυτοκίνητο για το 2020

Σχετικά άρθρα

Ο James Dyson, o δισεκατομμυριούχος που έγινε γνωστός ως ο εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας που δεν χρειάζεται σακούλα, ανακοίνωσε και επίσημα πως ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ενός «ριζοσπαστικό και διαφορετικό» ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με μια ομάδα 400 μηχανικών να εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια στο project που μέχρι τώρα ήταν επτασφράγιστο μυστικό. Ο Dyson είπε πως σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 3.000 μηχανικούς και επιστήμονες μέχρι το 2020 και να συνεργαστούν με περισσότερα από 40 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ο Dyson έχει δεσμευτεί να ξοδέψει 2 δισ. στερλίνες στην τεχνολογία solid-state μπαταρίας και στον σχεδιασμό του οχήματος, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα κατασκευάζεται το όχημα, αν και έχει αποκλείσει τη συνεργασία τις ήδη υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες.

ΠηγήDyson

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...