Ο James Dyson, o δισεκατομμυριούχος που έγινε γνωστός ως ο εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας που δεν χρειάζεται σακούλα, ανακοίνωσε και επίσημα πως ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020.

Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ενός «ριζοσπαστικό και διαφορετικό» ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με μια ομάδα 400 μηχανικών να εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια στο project που μέχρι τώρα ήταν επτασφράγιστο μυστικό. Ο Dyson είπε πως σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 3.000 μηχανικούς και επιστήμονες μέχρι το 2020 και να συνεργαστούν με περισσότερα από 40 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ο Dyson έχει δεσμευτεί να ξοδέψει 2 δισ. στερλίνες στην τεχνολογία solid-state μπαταρίας και στον σχεδιασμό του οχήματος, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα κατασκευάζεται το όχημα, αν και έχει αποκλείσει τη συνεργασία τις ήδη υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 • Mika

  Σου λεει,αφου τα λενε σκουπακια κι εγω κατασκευαζω τετοια, γιατι να μην κανω κι εγω ενα τετοιο αυτοκινητο????Να διαφημιζει κι αλλο τα σκουπακια μου???
  :p :p

  • a_f_a

   mikaaaaa!
   τον αδικείς! ο τύπος χρηματοδοτεί πολλούς φοιτητες και ερευνητικά προγράμματα σε πολλούς τομείς χρόνια τώρα.
   ε, και σε σχέση με τις γκουγκλοεταιρίες, τα προϊοντα του τουλάχιστον έχουν ροδάκια άρα πιο σχετικά με τα αυτοκίνητα.
   :-)

  • Mika

   Οχι ρε, δεν τρολλαρω, τον τυπο τον παω με χιλια, κι αυτον κι ειδικα τα προιοντα του…Ασχετα αν ειναι πανακριβα και δεν μπορω να τα αγορασω!

  • a_f_a

   ίδια φάση…. :-(
   τελικά πήρα σκουπα καρχερ… που να δώσω 500 για σκούπα.
   :-)

  • Mika

   Mωρε εγω θα το εκανα με τη λιστα γαμου,αλλα τα λυπηθηκα!
   :p :p