Ο ηλεκτρισμός στην αυτοκίνηση έρχεται πιο γρήγορα απ’όσο φαντάζεσαι, και πολλές πόλεις προσπαθούν αν γίνουν πιο φιλικές προς αυτά. Τελευταίο παράδειγμα η πόλη του Dubai, η οποία ανακοίνωσε πολλά κίνητρα που ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η αρχή δρόμων και μεταφορών (RTA) συνεργάστηκε με την αρχή ηλεκτρισμού και υδάτων του Dubai (DEWA) και ανακοίνωσαν τα κίνητρα, που κυμαίνονται από δωρεάν εγγραφή μέχρι δωρεάν χώρο στάθμευσης στην πόλη.

Η RTA θα αποκλείσει τα EV από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, παρέχοντας τους δωρεάν την ετικέτα Salik (που απαιτείται για να χρησιμοποιηθούν οι αυτοκινητόδρομοι του Ντουμπάι). Ακόμα θα δώσει στα ηλεκτρικά μοντέλα μοναδικές πινακίδες κυκλοφορίας, και θα παρέχει δωρεάν σημεία στάθμευσης σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες, μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, η DEWA θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να χρησιμοποιούν 100 διαφορετικούς σταθμούς φόρτισης δωρεάν, μέχρι και το τέλος του 2019. Οι ιθύνοντες των εταιριών ευελπιστούν ότι τα ισχυρά αυτά κίνητρα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, καθώς σήμερα υπάρχουν μόλις 800 ηλεκτρικά οχήματα στο Ντουμπάι. Η DEWA θέλει τα ηλεκτρικά να αντιπροσωπεύουν το 2% του στόλου οχημάτων της πόλης μέχρι το 2020, και 10% μέχρι το 2030.