To Dubai δίνει ισχυρά κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Ο ηλεκτρισμός στην αυτοκίνηση έρχεται πιο γρήγορα απ’όσο φαντάζεσαι, και πολλές πόλεις προσπαθούν αν γίνουν πιο φιλικές προς αυτά. Τελευταίο παράδειγμα η πόλη του Dubai, η οποία ανακοίνωσε πολλά κίνητρα που ελπίζει ότι θα ενθαρρύνει τους κατοίκους της να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η αρχή δρόμων και μεταφορών (RTA) συνεργάστηκε με την αρχή ηλεκτρισμού και υδάτων του Dubai (DEWA) και ανακοίνωσαν τα κίνητρα, που κυμαίνονται από δωρεάν εγγραφή μέχρι δωρεάν χώρο στάθμευσης στην πόλη.

Η RTA θα αποκλείσει τα EV από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, παρέχοντας τους δωρεάν την ετικέτα Salik (που απαιτείται για να χρησιμοποιηθούν οι αυτοκινητόδρομοι του Ντουμπάι). Ακόμα θα δώσει στα ηλεκτρικά μοντέλα μοναδικές πινακίδες κυκλοφορίας, και θα παρέχει δωρεάν σημεία στάθμευσης σε 40 διαφορετικές τοποθεσίες, μέχρι το τέλος του έτους.

Επιπλέον, η DEWA θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων να χρησιμοποιούν 100 διαφορετικούς σταθμούς φόρτισης δωρεάν, μέχρι και το τέλος του 2019. Οι ιθύνοντες των εταιριών ευελπιστούν ότι τα ισχυρά αυτά κίνητρα θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, καθώς σήμερα υπάρχουν μόλις 800 ηλεκτρικά οχήματα στο Ντουμπάι. Η DEWA θέλει τα ηλεκτρικά να αντιπροσωπεύουν το 2% του στόλου οχημάτων της πόλης μέχρι το 2020, και 10% μέχρι το 2030.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...