Για ακόμη μια χρονιά, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα προβεί σε ριζικές αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018, μιας και όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν ριζικές αλλαγές στα τέλη του 2018 και με δεδομένο ότι ο ετήσιος στόχος προβλέπει εισπράξεις 1,1 δισ. ευρώ. Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μικρές διορθώσεις που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και ειδικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το σχέδιο που προωθείται τώρα είναι να γίνουν μειώσεις στα τέλη για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό την τελευταία στιγμή οι υπόλοιποι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν το Δεκέμβριο να πληρώσουν τα ίδια ακριβώς τέλη που πλήρωσαν και για το 2017.

Αυτοί που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, θα είναι οι πολύτεκνοι. Για την ακρίβεια όσοι πολύτεκνοι έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει με τους τρίτεκνους. Οι πολύτεκνοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας τους να μειώνονται από 10% έως και 30%, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου τους αλλά και ενδεχομένως με εισοδηματικά κριτήρια. Μειώσεις θα δουν και οι ΑμεΑ ιδιοκτήτες, με την έκπτωση να κυμαίνεται από 10% έως 30%. Οι ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν ήδη απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας, για ειδικές κατηγορίες αναπήρων. Αφορούν στην πλήρη απαλλαγή σε αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.650 κυβικά. Πιο αυστηρά είναι τα κριτήρια απαλλαγής από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα αναπήρων με κινητήρες 2 λίτρων.

 • Nikolas Karampelas

  Ε ναι μωρέ, που να προλάβουν; Μόνο 1 χρόνο είχαν μπροστά τους.
  Από την άλλη έχουμε φτάσει σε σημείο να λέμε “ευτυχώς δεν ανέβηκαν”…

  • mazdakias

   1 χρόνο και βάλε!!!
   Και πέρσι τέτοιο καιρό τα ίδια είπαν, “δεν προλαβαίνουμε να μελετήσουμε….” και άλλα τέτοια ωραία…

 • Anestis Genk

  Αν έχουν στόχο 1,1 δις ας τα πάρουν ως άμεσους φόρους.

 • Tsou Kostas

  εντελώς ανίκανοι και άχρηστοι, ανήμποροι να εφαρμόσουν ακόμα και έτοιμες λύσεις του εξωτερικού.

  • δεν υπάρχουν έτοιμες λύσεις του εξωτερικού. όποτε εφαρμόστηκαν λύσεις από άλλες χώρες, με άλλη κουλτούρα, άλλες συνήθειες, άλλη εκπαίδευση, άλλο τρόπο ζωής, απέτυχαν παταγωδώς.

 • sotirisb

  Δηλαδη το clio μου με τα 90g CO2/100Km παλι δε θα πληρωσει τελη κυκλοφοριας?? Αχαχαχαχαχαχααχα ο,τι να ναι αυτο το κρατος…

 • Mika

  Πολυ βαβουρα για το τιποτα, γι αλλη μια φορα…

 • καλό αν και λίγο αυτό για τις πολυτεκνικές οικογένειες.
  αν ισχύσουν τα 18 κλιμάκια, δίνω ένα 10αρικο παραπάνω. για να κάνω τριάντα χιλιόμετρα μία φορά το μήνα για να μη σαπίσει. υπέροχη ζωή που τα έχει με άλλους.

 • ionized

  365 μερες ειναι πραγματι λιγες να παρεις αποφασεις αν εισαι σοβαρο κρατος..