Τέλη κυκλοφορίας 2018: Ελάχιστες οι αλλαγές, λιγοστοί οι ωφελημένοι

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια χρονιά, το υπουργείο Οικονομικών δεν θα προβεί σε ριζικές αλλαγές στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας του 2018, μιας και όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν ριζικές αλλαγές στα τέλη του 2018 και με δεδομένο ότι ο ετήσιος στόχος προβλέπει εισπράξεις 1,1 δισ. ευρώ. Έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μικρές διορθώσεις που θα αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών και ειδικότερα ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Το σχέδιο που προωθείται τώρα είναι να γίνουν μειώσεις στα τέλη για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό την τελευταία στιγμή οι υπόλοιποι κάτοχοι οχημάτων θα κληθούν το Δεκέμβριο να πληρώσουν τα ίδια ακριβώς τέλη που πλήρωσαν και για το 2017.

Αυτοί που θα έχουν μειωμένα τέλη κυκλοφορίας, θα είναι οι πολύτεκνοι. Για την ακρίβεια όσοι πολύτεκνοι έχουν αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού. Άγνωστο παραμένει τι θα ισχύσει με τους τρίτεκνους. Οι πολύτεκνοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων θα δουν τα τέλη κυκλοφορίας τους να μειώνονται από 10% έως και 30%, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου τους αλλά και ενδεχομένως με εισοδηματικά κριτήρια. Μειώσεις θα δουν και οι ΑμεΑ ιδιοκτήτες, με την έκπτωση να κυμαίνεται από 10% έως 30%. Οι ΑμεΑ ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν ήδη απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας, για ειδικές κατηγορίες αναπήρων. Αφορούν στην πλήρη απαλλαγή σε αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.650 κυβικά. Πιο αυστηρά είναι τα κριτήρια απαλλαγής από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα αναπήρων με κινητήρες 2 λίτρων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...