Με την Skoda να βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια κάτω από την ομπρέλα του VW Group, τα αυτοκίνητά της συνεχώς βελτιώνονται και πλέον έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από αυτά της Volkswagen.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η VW δείχνει προβληματισμένη για τον εσωτερικό ανταγωνισμό που βιώνει η Volkswagen από την Skoda, τόσο στο κομμάτι των πωλήσεων, όσο και στο κομμάτι των οικονομικών επιδόσεων και έτσι, το διοικητικό συμβούλιο του VW Group σκέφτεται δύο κινήσεις, που θα κάνουν τα μοντέλα της Skoda να χάσουν το συγκριτικό “αθέμιτο πλεονέκτημα” έναντι αυτών της Volkswagen, όπως αναφέρουν τα στελέχη της VW.

Έτσι η VW θέλει να μεταφέρει μέρος της παραγωγής των μοντέλων της Skoda στη Γερμανία, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής τους, μιας και το εργατικό κόστος στη Γερμανία είναι μεγαλύτερο (38,7 ευρώ ανά ώρα) από αυτό στη Τσεχία (10,1 ευρώ ανά ώρα). Η δεύτερη κίνηση είναι να επιβληθεί στη Skoda να πληρώνει περισσότερα χρήματα για τις τεχνολογίες του VW Group που χρησιμοποιεί στα μοντέλα της, βλέπε πλατφόρμες, κινητήρες κτλ. Και αυτό το μέτρο θα κάνει τα μοντέλα της Skoda ακριβότερα.