Η Ford κάνει το Focus πιο premium

Σχετικά άρθρα

Σε τέσσερις μήνες από σήμερα θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της τέταρτης γενιάς του Focus, το οποίο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο του 2018, για να κυκλοφορήσει στα τέλη του επόμενου καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τον Jim Farley, επικεφαλής της Ford για τις παγκόσμιες αγορές -που μίλησε στο συνέδριο των επενδυτών- το νέο μοντέλο της η Μπλε Οβάλ θέλει να ανεβάσει τον πήχη, κάνοντας το πιο premium προϊόν, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Θα είναι πιο upmarket όπως ακριβώς συνέβη και με το νέο Fiesta.

Όπως καταλαβαίνεις μια τέτοια κίνηση θα αυξήσει την τελική τιμή του αυτοκινήτου, με τον Farley να περιμένει ότι ο όγκος του θα είναι ελάχιστα μικρότερος από αυτόν του σημερινού μοντέλου, όχι τόσο εξαιτίας της τιμής, όσο εξαιτίας της μεταστροφής του κοινού στην αγορά των SUVs.

Το εύρος των εκδόσεων του Focus φαίνεται να είναι ίδιο με αυτό του Fiesta, καθώς εκτός από τις βασικές εκδόσεις, θα υπάρχουν ST-Line, Vignale και Active, η οποία θα διαθέτει crossover χαρακτηριστικά. Η παραγωγή του δημοφιλούς μοντέλου θα συνεχίσει να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford, στο Saarlouis της Γερμανίας, ενώ το αμερικάνικων προδιαγραφών αυτοκίνητο θα παράγεται στην Κίνα.

Στο ίδιο συνέδριο, ο CEO της Ford, Jim Hackett, περιέγραψε το μελλοντικό σχέδιο της εταιρείας για την μείωση των εξόδων κατά 14 δισεκατομμύρια δολάρια, και να μετατοπιστεί το 1/3 του προϋπολογισμού των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...