H Ford “κόβει” sedan και hatchback αυτοκίνητα για να κατασκευάσει περισσότερα SUV και pickups

Σχετικά άρθρα

Η Ford θέλει να μειώσει το κόστος ανάπτυξης και της κατασκευής νέων μοντέλων της κατά 14 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (10 δισ. από μειώσεις στα κόστη υλικών και 4 δισ. από κοινή χρήση εξαρτημάτων, δημιουργώντας λιγότερα πρωτότυπα, μειώνοντας παράλληλα την πολυπλοκότητα).

Για να το καταφέρει αυτό, ο CEO της Μπλε Οβάλ εταιρίας, Jim Hackett, ανακοίνωσε πως η εταιρία του θα σταματήσει την παραγωγή ορισμένων επιβατικών αυτοκινήτων, προκειμένου να βγάλει στην αγορά περισσότερα pickups, SUVs και crossovers, μιας και τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι πιο κερδοφόρα σε σχέση με τα hatchback και τα sedan της Ford. Η εταιρία σχεδιάζει να ανακατανείμει κεφάλαια ύψους 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα hatchback και sedan, στα pickups και SUV, με τα Bronco και Ranger να επιστρέφουν.

Επίσης η Ford θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών και αυτόνομων μοντέλων, με την εταιρία να βγάζει στην αγορά μια γκάμα 13 ηλεκτροκίνητων μοντέλων από το 2020 και μετά. Η Ford έχει ήδη ανακοινώσει πως θα μεταφέρει τη παραγωγή της νέας γενιάς του Focus στη Κίνα, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, με την εταιρία να προχωρά και σε συνάψεις εταιρικών σχέσεων με τρίτους, όπως έκανε πρόσφατα με την Domino’s και την Lyft.

Ο Hackett μάλιστα αναφέρει πως η εταιρία του θα προσφέρει λιγότερους συνδυασμούς παραγγελίας στα μοντέλα της. Όπως είπε, σήμερα το Fusion/Mondeo προσφέρεται σε 35.000 διαφορετικούς συνδυασμούς. Αυτό θα αλλάξει και στην επόμενη γενιά του θα προσφέρονται μόλις 96, ενώ στο Escape θα υπάρχουν μόλις 10.

Η Ford είπε επίσης πως από το 2019 το 100% των νέων αυτοκινήτων της Ford στις ΗΠΑ θα είναι συνδεδεμένο. Σε παγκόσμια κλίμακα, το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 90% το 2020.

Η αμερικανική εταιρία θα επιδιώξει να μειώσει τον χρόνο ανάπτυξης ενός νέου μοντέλου κατά 20%, μειώνοντας παράλληλα και τον χρόνο παρουσίασης της νέας γενιάς κάθε μοντέλου κατά 25%. Αυτό θα συμβεί μέσω της ταχύτερης ανάπτυξης και της υλοποίησης που θα της προσφέρει η τρισδιάσταση εκτύπωση, η ρομποτική, η εικονική πραγματικότητα και άλλων μέτρων εξοικονόμησης χρόνου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Η Mustang Mach-E ηλεκτρίζει το stage της Ford στο Golden Hall

Γιορτάζοντας και στην Ελλάδα την επέτειο των 60 χρόνων Ford Mustang, του πιο εμβληματικού σπορ μοντέλου της παγκόσμιας σκηνής, η αμιγώς ηλεκτρική Ford Mustang...