Δε σου κρύβω ότι θα ήθελα να δω τον Robert Kubica να αποκτά μια αγωνιστική θέση για το πρωτάθλημα του 2018. Ο 32χρονος είναι ένα από τους πιο συμπαθητικούς οδηγούς της τελευταίας δεκαετίας, όντας μάλιστα πολύ γρήγορος, αλλά και άτυχος, μιας και παραλίγο να χάσει το δεξί του χέρι τον Φλεβάρη του 2011.

Ο Πολωνός δεν το έβαλε κάτω, οδήγησε ξανά αγωνιστικά αυτοκίνητα, ενώ μπήκε και πάλι σε μονοθέσιο της Formula 1, προκειμένου να κάνει δοκιμές με τη Renault. Ο Kubica δεν αποτελεί πλέον οδηγό της Renault και μάλιστα είναι ένας από τους υποψήφιους της Williams για τη νέα χρονιά. Σήμερα, μπήκε στην FW36 του 2014, κάνοντας δοκιμές στο Silverstone.

Η βρετανική ομάδα δεν έδωσε λεπτομέρειες από τη δοκιμή, πάντως χαρακτηρίζει το τεστ «επιτυχημένο». Σύμφωνα με τα σχέδια των υπεύθυνων, ο Kubica θα τρέξει ξανά με την FW36, ίσως την επόμενη εβδομάδα στο Hungaroring. Ο ίδιος ο Πολωνός παραδέχεται πως δεν είναι πολύ πιθανή η επιστροφή του, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε πως οι Felipe Massa, Paul di Resta και Pascal Wehrlein εξετάζονται επίσης για το δεύτερο μονοθέσιο της Williams.