Αυτό ισχυρίζεται το Motorsport, με την ανακοίνωση να μην αναμένεται να γίνει σύντομα. Η συμμαχία Renault-Nissan συζητούσε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργούν καλύτερα τα προγράμματα μηχανοκίνητου αθλητισμού για τους δύο κατασκευαστές, και πολλές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η συμμαχία, η οποία ήταν πρώτη στον κόσμο το πρώτο εξάμηνο του έτους από πλευράς πωλήσεων, έχει δώσει το πράσινη φως στην Nissan να μπει στο πρωτάθλημα των ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Ο Mike Carcamo, επικεφαλής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αγωνιστικού σκέλους της NISMO, επισκέφθηκε την ομάδα e.dams της Renault και τη FIA κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη Βαλένθια την περασμένη εβδομάδα, ενώ ήταν ήδη στην Ισπανία για το φινάλε των αγώνων Blancpain, που έπεσε στη Βαρκελώνη.

Μέχρι σήμερα, κανένας ιαπωνικός κατασκευαστή δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula E, με τον CEO του πρωταθλήματος Alejandro Agag να δηλώνει ότι αυτό αναμένει να αλλάξει. Ερωτώμενος αν αυτό θα γίνει από την Nissan, την Toyota ή την Honda, ο Agag απάντησε:

Μια από αυτές τις τρεις, μπορεί να έρθουν και δύο.

Η Honda είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη Formula E, αλλά απέκλεισε τις προοπτικές εισόδου βραχυπρόθεσμα, καθώς επικεντρώνεται στην Formula 1. Από την άλλη, η Toyota, η οποία επανεξετάζει αυτή τη στιγμή τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και στην LMP1 κατηγορία, θεωρείται ότι είχε επαφή με την Formula Eστο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν έχει καταγράψει επίσημα την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα που ακόμα πασχίζει να κερδίσει κύρος, θέαμα και ανταγωνισμό.