Οι Ιάπωνες έχουν εκκεντρική προσέγγιση σε ότι καταπιάνονται, αλλά όταν αφεθούν ελεύθεροι παρουσιάζουν πράγματα που ποτέ δεν θα σκεφτόταν και αποδεχόταν ο δυτικός κόσμος. Και τα concepts είναι η καλύτερη βάση τους.

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, που ανοίγει τις πόρτες της στις 25 Οκτωβρίου, εκτός από τις διάφορες φανταχτερές παρουσιάσεις, την παράσταση κλέβουν συνήθως τα concepts που βρίσκονται στα περίπτερα των εταιριών.

Ένα από αυτά θα είναι και το concept car της Toyoda Gosei, προμηθευτής ελαστικών υλικών και πλαστικών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας -με την Toyota να κατέχει το 43% της. Αυτό ονομάζεται Flesby II Concept, και είναι λες και βγήκε από κάποιο anime. Επενδύεται εξολοκλήρου από μαλακή γόμα προς όφελος της ασφάλειας τόσο των επιβαινόντων όσο και των πεζών, σε περίπτωση ατυχήματος.

Σύμφωνα με την Toyoda Gosei, εκτός από τις δυνατότητες παραμόρφωσής του σε ενδεχόμενο ατύχημα, το υλικό με το οποίο περιβάλλεται το Flesby II και το οποίο, η ιαπωνική εταιρεία περιγράφει ως e-Rubber, δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του εξωτερικού του αυτοκινήτου μέσω χειριστηρίων.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με τα ενσωματωμένα LED φώτα στο καινοτόμο αυτό υλικό, τα οποία μεταδίδουν μηνύματα σε πεζούς και άλλους χρήστες των δρόμων.

 • Tsou Kostas

  την βρήκε τη λύση η Toyota για το αγοραστικό της κοινό…

 • autofn

  Παλι καλα που καταλαβαν μονοι τους οτι κατι πρεπει να κανουν για το κακο
  ονομα που τους εχει βγει για την παθητικη ασφαλεια.

 • SAMURAI-66

  Ειναι η δευτερη γενια του με την πρωτη σε λιγο διαφορετικο σχημα να εχει παρουσιαστει στο προηγουμενο σαλονι του τοκιο το 2015.
  Η gosei δινει μεγαλη σημασια στην παρεχομενη ασφαλεια με της καινοτομιες που φτανουν σε μελλοντικα προτυπα και αποτελει πηγη εφαρμογης της toyota με της τεχνολογιες της πανω στην ασφαλεια των οχηματων της αποτελωντας ουτως η αλλως μερος του ιαπωνικου κολοσσου!
  …….https://youtu.be/deZFa1vE2vo