Το Toyoda Gosei Concept έχει ελαστικό περίβλημα για χάρη της ασφάλειας

Σχετικά άρθρα

Οι Ιάπωνες έχουν εκκεντρική προσέγγιση σε ότι καταπιάνονται, αλλά όταν αφεθούν ελεύθεροι παρουσιάζουν πράγματα που ποτέ δεν θα σκεφτόταν και αποδεχόταν ο δυτικός κόσμος. Και τα concepts είναι η καλύτερη βάση τους.

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο, που ανοίγει τις πόρτες της στις 25 Οκτωβρίου, εκτός από τις διάφορες φανταχτερές παρουσιάσεις, την παράσταση κλέβουν συνήθως τα concepts που βρίσκονται στα περίπτερα των εταιριών.

Ένα από αυτά θα είναι και το concept car της Toyoda Gosei, προμηθευτής ελαστικών υλικών και πλαστικών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας -με την Toyota να κατέχει το 43% της. Αυτό ονομάζεται Flesby II Concept, και είναι λες και βγήκε από κάποιο anime. Επενδύεται εξολοκλήρου από μαλακή γόμα προς όφελος της ασφάλειας τόσο των επιβαινόντων όσο και των πεζών, σε περίπτωση ατυχήματος.

Σύμφωνα με την Toyoda Gosei, εκτός από τις δυνατότητες παραμόρφωσής του σε ενδεχόμενο ατύχημα, το υλικό με το οποίο περιβάλλεται το Flesby II και το οποίο, η ιαπωνική εταιρεία περιγράφει ως e-Rubber, δίνει τη δυνατότητα διαμόρφωσης του εξωτερικού του αυτοκινήτου μέσω χειριστηρίων.

Το σύνολο ολοκληρώνεται με τα ενσωματωμένα LED φώτα στο καινοτόμο αυτό υλικό, τα οποία μεταδίδουν μηνύματα σε πεζούς και άλλους χρήστες των δρόμων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...