Χωρίς εσωτερικό ανταγωνισμό έτρεχε ουσιαστικά μέχρι στιγμής ο Nico Hulkenberg. Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, βρισκόταν ο Jolyon Palmer, ένας από τους χειρότερους οδηγούς της σεζόν. Παρά την έκτη θέση στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, η Renault προχώρησε στη λύση του συμβολαίου του, ανακοινώνοντας ότι ο Carlos Sainz θα αναλάβει τα καθήκοντά του από το Αμερικανικό Grand Prix.

Ο πρώην οδηγός της Toro Rosso είναι προετοιμασμένος για μια σκληρή μάχη με τον Γερμανό μέχρι τουλάχιστον το τέλος της σεζόν, αφού, όπως είπε, θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να προσαρμόσει το οδηγικό του στυλ στην R.S.17. Από την πλευρά του, ο Hulkenberg ξέρει ότι ο Ισπανός είναι ένας ταλαντούχος οδηγός, που θα χρειαστεί, όμως, χρόνο για να εγκλιματιστεί.

Η προσέγγιση του 30χρονου για τη συνέχεια δεν αλλάζει, καθώς θα μείνει επικεντρωμένος στη δική του δουλειά, κάτι που μέχρι στιγμής φαίνεται πως αποδίδει, έχοντας κερδίσει κατά κράτος τον Palmer.

Τον γνωρίζω μόνο από τα paddock, αλλά είναι ένας φιλόδοξος οδηγός. Είναι ακόμα νέος και άγριος, αλλά είναι σίγουρα γρήγορος. Είναι εντάξει. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Είναι δύσκολο να το υπολογίσουμε, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί μια συγκεκριμένη περίοδο εξοικείωσης. Θα το δούμε.