Με την Hyundai να έχει παρουσιάσει από τον περασμένο Ιούνιο το νέο της crossover, το Kona, η κορεατική εταιρία θα παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του. Αυτή θα διαθέτει το ηλεκτρικό σύνολο του Ioniq, με την αυτονομία του να φτάνει τα 390 χλμ, ενώ λίγο μετά θα υπάρξει και μια plug-in υβριδική έκδοση.

Η Hyundai θα εστιάσει στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά μοντέλα, ενώ το 2018 θα βγάλει στην αγορά και ένα αυτοκίνητο κυψελών υδρογόνου. Επίσης η εταιρία ετοιμάζει ακόμη δύο SUV που θα κυκλοφορήσουν πριν το 2020. Ένα μεγάλο και ένα μικρό, με τον πρόεδρο της Hyundai, Chung Eui-sun, να δηλώνει πως πλέον είναι η κατάλληλη στιγμή για μια πλήρη γκάμα SUV προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους.

Το μεγάλο SUV θα τοποθετηθεί στην E-κατηγορία και θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων. Θα είναι μεγαλύτερο από το Santa Fe, με το μικρό να τοποθετεί στην A-κατηγορία, κάτω από το Kona. Ο σχεδιασμός των νέων SUV θα ακολουθούν αυτόν του Kona, αλλά δεν θα είναι “κόπιες”, όπως τόνισε ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Luc Donckerwolke. Όπως συμπλήρωσε θα υπάρχουν ομοιότητες, αλλά ο συνολικός τους σχεδιασμός θα διαφέρει.