Λίγα αυτοκίνητα είναι πιο ικανά εκτός δρόμου από το σημερινό Ford F-150 Raptor, αλλά οι Αμερικάνοι είναι λαός της υπερβολής, χωρίς καμία αμφιβολία. Γι’αυτό η Shelby προσφέρει στην αγορά μια ακόμα δυνατότερη έκδοση του, το Baja Raptor, όπως είχε κάνει και στην πρώτη γενιά του μοντέλου. Η παραγωγή του αυτή τη φορά δεν θα είναι περιορισμένη, με το κόστος μετατροπής να είναι τα 48.650 δολάρια. Ναι, χωρίς το αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει ότι η τελική του τιμή ανέρχεται στα 116.815 δολάρια.

Εμφανισιακά η εταιρία δεν άλλαξε πάρα πολλά στο ήδη υπερβολικό σε όψη F-150 Raptor, και έτσι το Baja διαθέτει λωρίδες στο καπό και γραφικά στο πλάι. Επίσης, φοράει νέο εμπρός προφυλακτήρα της Rogue Racing με ενσωματωμένα LED φώτα, πλαϊνά σκαλιά ηλεκτρικά αναδιπλούμενα και ζάντες 18 ιντσών, με τα ελαστικά να έχουν διάμετρο 35 ίντσες.

Της Rouge Racing είναι τα ψαλίδια και τα coilovers αμορτισέρ 3 ιντσών της King. Επίσης, στο εσωτερικό δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές, και εντοπίζονται στα δερμάτινα καθίσματα, στη βάση για τα 3 όργανα, την ειδική πλακέτα με το νούμερο παραγωγής και τα νέα πατάκια.

Και φτάνουμε στο ζουμί της υπόθεσης, που δεν είναι άλλο από τον κινητήρα. Εδώ, οι αλλαγές είναι μεγάλες και ο 3,5-λίτρων V6 EcoBoost κινητήρας διαθέτει νέα μπεκ, νέα “ψυχρή” εισαγωγή αέρα, μεγαλύτερες “πεταλούδες”, αλουμινένιο intercooler, νέα εξάτμιση και επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου. Εξαιτίας αυτών, η ιπποδύναμη έχει αυξηθεί στα 525 άλογα και στα 828 Nm ροπής. Ναι. είναι λιγότερα από τα 700 του προηγούμενο Baja 700, αλλά το νέο μοντέλο είναι αρκετά ελαφρύτερο.