Το βάρος στο 2018 έριξε η Red Bull

Σχετικά άρθρα

Το βασικότερο πρόβλημα της Red Bull Racing ήταν το ξεκίνημα της σεζόν. Ήδη από τον Φεβρουάριο, οι τεχνικοί του Milton Keynes βρισκόταν σε αγώνα δρόμου, προσπαθώντας να κλείσουν το χάσμα που τους χώριζε από τη Mercedes και τη Ferrari. Ο Adrian Newey σίγουρα συνέβαλε τα μάλα σε αυτό, με το πακέτο αναβάθμισης της Ουγγαρίας να αποδεικνύεται καθοριστικό για την τωρινή εικόνα της RB13.

Μόλις τέσσερις αγώνες μένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα, και αρκετές ομάδες έχουν ρίξει το βάρος στο 2018. Η Red Bull ανήκει σε αυτές, με τον Daniel Ricciardo να επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποφύγουν ένα αντίστοιχο με το φετινό ξεκίνημα. Έτσι, ξεκίνησαν ακόμα πιο νωρίς τον σχεδιασμό της RB14, με την ελπίδα ότι θα είναι από την αρχή κοντά στην κορυφή.

Πάντα νιώθω ότι το ξεκίνημά μας σε κάθε σεζόν είναι αργό, ειδικά από τότε που ήρθα στην ομάδα, αλλά δεν είναι σχεδιασμένο κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό. Σίγουρα γινόμαστε πιο δυνατοί και είναι ωραίο να γίνεσαι όλο και πιο καλός, αλλά θα ήθελα να ξεκινάμε καλύτερα τη σεζόν.

Εξακολουθώ να μη γνωρίζω την απάντηση γι’ αυτό. Πάντα νιώθουμε ότι ξεκινάμε τη σεζόν αρκετά νωρίς, μα ίσως πρέπει να ξεκινάμε ακόμα πιο νωρίς το νέο μονοθέσιο. Ξέρω ότι το ποσοστό για τη νέα σεζόν είναι μεγαλύτερο απ’ ό,τι για το φετινό μονοθέσιο.

Η σταθερότητα των κανονισμών θεωρητικά ευνοούν την αυστριακή ομάδα. Η RB13 είναι ήδη ένα γρήγορο μονοθέσιο και η λογική λέει ότι, αν οι μηχανικοί συνεχίσουν να εργάζονται με την ίδια αποτελεσματικότητα, το ξεκίνημα του 2018 θα είναι πολύ καλύτερο συγκριτικά με το φετινό.

Η ιδέα είναι ότι μαθαίνουμε, δεδομένου ότι δε θα έχουμε πολλές αλλαγές του χρόνου, ελπίζοντας πως ό,τι μάθαμε φέτος, θα το χρησιμοποιήσουμε για του χρόνου και θα ξεκινήσουμε πιο δυνατοί. Αυτό σίγουρα είναι ένα σχέδιο, αυτό θέλει ο καθένας και πιστεύω ότι θα το κάνουμε.

Αν και πάλι δεν ξεκινήσουμε καλά, θα το αντιμετωπίσουμε. Βάσει της φετινής μας θέσης, θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Mercedes κερδίζει εδώ και πολύ καιρό· θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...