Μία από τις νεότερες πίστες στο καλεντάρι είναι το Circuit of The Americas, με τον πρώτο αγώνα της Formula 1 να πραγματοποιείται στις 18 Νοεμβρίου του 2012. Η Formula 1 βρίσκεται ήδη στο Austin του Texas για το 17ο φετινό Grand Prix, το οποίο θεωρητικά θα μπορούσε να δώσει τον τίτλο στον Lewis Hamilton και τη Mercedes AMG.

Πρόκειται για μία πίστα 5,5 χιλιομέτρων, η οποία περιέχει αρκετά τμήματα από άλλες πίστες, όπως το Silverstone, το Hockenheim και φυσικά την Κωνσταντινούπολη. Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία της χάραξης είναι η πρώτη στροφή, καθώς τα μονοθέσια ανεβαίνουν κατά 30,9 μέτρα, στο υψηλότερο σημείο της πίστας.

Από τα πέντε Grands Prix που έχουν διεξαχθεί στην συγκεκριμένη πίστα, ο Lewis Hamilton έχει κερδίσει τις τέσσερις φορές, με τον Sebastian Vettel να κερδίζει το 2013. Αυτός είναι και ο μοναδικός στόχος για τον Γερμανό, προκειμένου να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, ελπίζοντας ταυτοχρόνως σε έναν κακό αγώνα του Hamilton.

Η λογική λέει ότι η χάραξη θα ταιριάζει στα δυνατά σημεία της SF70H, αλλά αυτό μένει να φανεί στην πράξη. Από την άλλη, η Mercedes θα κυνηγήσει, επίσης, τη νίκη, όπως έκανε και στην Ιαπωνία, εκεί όπου οι μηχανικοί επέλεξαν πολύ καλές ρυθμίσεις για την W08, μιας και αυτό είναι το βασικό φετινό πρόβλημα. Η Red Bull θα κάνει τον δικό της αγώνα, χωρίς να νοιάζεται για τη μάχη του πρωταθλήματος, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι θέλει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν τις τρεις μαλακότερες γόμες της Pirelli, με τους οδηγούς της Mercedes να είναι αρκετά επιθετικοί. Δύο είναι οι ζώνες που έχουν οριστεί από τη FIA. Η ξεκινάει 320 μέτρα μετά τη στροφή 11 μέχρι και τα φρένα για τη στροφή 12, έχοντας σημείο ανίχνευσης 150 μέτρα μετά τη στροφή 10. Η δεύτερη ξεκινάει 80 μετά τη στροφή 20, μέχρι και τα φρένα για την πρώτη στροφή. Το σημείο ανίχνευσης είναι 65 μέτρα μετά τη στροφή 18.

1Μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά

2Η Formula 1 στο Las Vegas

3Η μάχη των Hamilton και Vettel, το 2012

4Η μάχη των Schumacher και Coulthard, το 2000