Tesla: Πολύ κοντά στη κατασκευή εργοστασίου στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η Tesla εξετάζει την πιθανότητα να δημιουργήσει ένα ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων στη Κίνα. Οι συζητήσεις με τις αρχές της Σανγκάη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, με την Tesla να θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στη κινεζική αγορά.

Η σχετική επίσημη ανακοίνωση αναμένεται προς τα τέλη του 2017, με την Κίνα να αναδεικνύεται σε στρατηγικής σημασίας αγορά για την Tesla, ειδικά από την στιγμή που η κινεζική κυβέρνηση έθεσε στόχους για την προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Να σημειωθεί πως η αγορά της Κίνας, είναι η παγκοσμίως η μεγαλύτερη αγορά πώλησης αυτοκινήτων.

Η Tesla σε δήλωσή της αναφέρει πως πως είναι βαθιά αφοσιωμένη στην κινεζική αγορά και συνεχίζει να αξιολογεί πιθανές εγκαταστάσεις κατασκευής σε όλο τον πλανήτη για να εξυπηρετήσει τις τοπικές αγορές. Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως “παρότι αναμένει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της να παραμείνει στις ΗΠΑ, χρειάζεται να δημιουργήσει τοπικά εργοστάσια για να διασφαλιστεί η οικονομική πρόσβαση στις αγορές που αυτά θα εξυπηρετούν.

Η Κίνα απαιτεί από τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργούν εργοστάσια σε συνεργασία με τοπικούς εταίρους, αν και οι αξιωματούχοι έχουν υπαινιχθεί πως προτίθενται να χαλαρώσουν αυτές τις απαιτήσεις, δημιουργώντας ζώνες ελεύθερου εμπορίου, μέσα στις οποίες εταιρίες θα μπορούν να κατασκευάσουν εργοστάσια μόνες τους, χωρίς τη συνεργασία τοπικών εταιριών. Ο Elon Musk σε παλαιότερες δηλώσεις του είχε πει πως κατασκευάζοντας αυτοκίνητα στην Κίνα, η Tesla θα μπορούσε να μειώσει τις τιμές των οχημάτων της κατά ένα τρίτο, ελαττώνοντας τα κόστη αποστολής, ενώ θα αποφεύγει τους δασμούς εισαγωγής. Η Κίνα επιβάλλει δασμό 25% στις πωλήσεις εισαγόμενων οχημάτων και δεν επιτρέπει έως σήμερα σε αλλοδαπές αυτοκινητοβιομηχανίες να ιδρύσουν ιδιόκτητα εργοστάσια στη χώρα. Η Tesla θέλει να κατασκευάσει μόνη της το εργοστάσιό της, χωρίς να συνεργαστεί με κάποιον τοπικό κατασκευαστή όπως συμβαίνει σήμερα σύμφωνα με τον νόμο.

Η Κίνα τον τελευταίο καιρό, ξεκίνησε να ενθαρρύνει την ανάπτυξη μιας ισχυρής αγοράς αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις Κινέζων αξιωματούχων, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η σταδιακή κατάργηση των πωλήσεως οχημάτων ορυκτών καυσίμων, στην προσπάθεια της να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Στην προσπάθεια της αυτή, αλλά και στον δρόμο να γίνει ηγέτιδα χώρα στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων οχημάτων, η κινεζική κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενθαρρύνει τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην μετατροπή αλλά και την κατασκευή νέων γραμμών παραγωγής αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...