Από τη στιγμή που ο Max Verstappen έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Red Bull Racing μέχρι το 2020 και ο Daniel Ricciardo είναι πιθανό να αλλάξει ομάδα το 2019, ίσως κάποιοι να πιστέψουν ότι η αυστριακή ομάδα δείχνει κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στον Ολλανδό. Η Red Bull επιμένει να λέει ότι αντιμετωπίζει ισάξια τους δύο οδηγούς της, αλλά στις ΗΠΑ, ο 20χρονος είχε τον νέο κινητήρα της Renault, οποίος είχε κομμάτια που προορίζονται για το 2018.

Ο Αυστραλός δεν το ήξερε αυτό, αφού πληροφορήθηκε για το γεγονός από τους δημοσιογράφους. Ο Christian Horner ρωτήθηκε σχετικά, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προσπαθούν να κρύψουν τίποτα από τον Ricciardo, απλώς είχαν έναν κινητήρα, τον οποίο προτίμησαν να τον βάλουν στην RB13 του Verstappen, αφού θα άλλαζε έτσι κι αλλιώς εν όψει του Αμερικανικού Grand Prix.

Είναι πολύ δύσκολο για ‘μάς να υπολογίσουμε τη διαφορά. Η Renault έχει διαθέσει μόνο έναν κινητήρα για κάθε ομάδα και η ομάδα θα άλλαζε κινητήρα εδώ. Έτσι κάναμε το λογικό να τον βάλουμε στο δικό του μονοθέσιο αυτό το Σαββατοκύριακο και μετά πήρε την ποινή. Η πρόθεση με τον Daniel παραμένει η ίδια, δηλαδή να μην πάρει ποινή μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η αξιοπιστία χτύπησε και πάλι την πόρτα της Red Bull, αυτή τη φορά στο μονοθέσιο του Ricciardo. Ο επί κεφαλής της RBR πιστεύει ότι ο 28χρονος θα τερμάτιζε στο βάθρο, αφού είχε πολύ καλό ρυθμό μέχρι να παρκάρει το μονοθέσιό του.

Ο Daniel έχανε λάδι με τον κινητήρα και μετά τον έβαλε σε safe mode. Ελπίζω ότι ο κινητήρας σώθηκε. Είναι πολύ κρίμα, επειδή πίεζε πολύ σκληρά τον Valtteri και έδειχνε πολύ ανταγωνιστικός στο ξεκίνημα του αγώνα. Πιστεύω ότι θα βρισκόταν στο βάθρο αρκετά άνετα.