Ο Fernando Alonso θα παραμείνει πιλότος της McLaren τουλάχιστον και το 2018, αλλά το νέο συμβόλαιο του Ισπανού δεν τον δεσμεύει από αγώνες εκτός Formula 1. Στόχος του είναι το «Triple Crown», θέλοντας να κερδίσει αγώνα και σε άλλη κατηγορία. Αυτό δεν το κατάφερε πέρυσι στα 500 μίλια της Indianapolis, αλλά θα έχει μια νέα ευκαιρία σε μερικούς μήνες.

Ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα πάρει μέρος στις 24 ώρες της Daytona, στις 27-28 Ιανουαρίου, με την United Autosports, ομάδα του αφεντικού της McLaren, Zak Brown. Προτού συμβεί αυτό, ο 36χρονος θα δοκιμάσει το αγωνιστικό, προκειμένου να πάρει μια καλή γεύση. Ο ίδιος δήλωσε ξανά στο Austin ότι ζητά το «Triple Crown», ελπίζοντας να τα καταφέρει το 2018.

Όπως είπα πολλές φορές, το «Triple Crown» είναι το βασικό. Ξέρω ότι ήταν ωραίος ο αγώνας στα Indy 500 κι ένιωσα πολύ ανταγωνιστικός, αλλά ήταν μια μεγάλη πρόκληση που ξεκίνησα από το μηδέν, χωρίς δοκιμές και χωρίς να έχω αντίστοιχη αγωνιστική εμπειρία στο παρελθόν, κάτι που ήταν μεγάλη πρόκληση. Ήμουν ανταγωνιστικός κι ένιωσα καλά, αλλά αν θέλω να προετοιμαστώ για το Le Mans, ίσως υπάρξουν κάποιες ευκαιρίες για να κάνω λίγο καλύτερη προετοιμασία απ’ ό,τι για τα Indy 500.

Ένας άλλος μεγάλος στόχος είναι οι 24 ώρες του Le Mans. Η McLaren δε δείχνει εμπόδιο, με την Toyota να λέγεται ότι θέλει τον Ισπανό.