Το Μεξικανικό Grand Prix του 2016 θύμισε κάπως η κατάσταση με τον Max Verstappen και τον Kimi Raikkonen στο τέλος του Αμερικανικού Grand Prix. Ο οδηγός της Red Bull πέρασε τον Φινλανδό, ωστόσο πάτησε εκτός πίστας, κάτι που οι αγωνοδίκες έκριναν παράνομο, με αποτέλεσμα να του επιβάλουν άμεσα ποινή πέντε δευτερολέπτων, χάνοντας έτσι την τρίτη θέση του βάθρου.

Ο Mika Salo ήταν αγωνοδίκης στον συγκεκριμένο αγώνα κF1αι, σύμφωνα με τον 50χρονο, αυτός και οι άλλοι αγωνοδίκες έχουν δεχθεί απειλές για τις ζωές τους, κάτι που το θεωρεί απαράδεκτο, από τη στιγμή που εφάρμοσαν τους κανονισμούς και η ποινή δεν ήταν τόσο τραγική.

Έλαβα απειλές για τη ζωή μου, κυρίως από την Ολλανδία. Η αλλαγή στο άρθρο της Wikipedia ήταν ένα αστείο, αλλά οι απειλές για ‘μένα και τα άλλα μέρη της επιτροπής δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Ήταν μια τιμωρία, αλλά οι κανόνες είναι κανόνες. Λένε ξεκάθαρα πως, αν ένας οδηγός επωφεληθεί πλεονέκτημα, θα παίρνει ποινή. Ο Max πέρασε μπροστά μετά τη στροφή. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη.

Παράλληλα, έγινε αλλαγή και στην Wikipedia, με τους οπαδού του Verstappen να γράφουν ότι ο πρώην οδηγός της Formula 1 πληρώνεται από τη Ferrari για να ευνοεί την ιταλική ομάδα σε βάρος άλλων ομάδων και άλλων οδηγών.