Πριν 32 χρόνια, η Tamiya Corporation παρουσίασε το τηλεκατευθυνόμενο Toyota Bruiser, το οποίο διέθετε ένα κιβώτιο τριών ταχυτήτων, η κίνηση μεταφερόταν σε όλους τους τροχούς, ενώ διέθετε φύλλα σούστας σε κάθε γωνία. Ότι ακριβώς χρειαζόταν ένα μικρό, ή μη παιδί. Ως φόρο τιμής για αυτό το “παιχνίδι”, η Toyota Αγγλίας παρουσίασε ένα κανονικό Hilux με στοιχεία από το τηλεκατευθυνόμενο.

Το ονομάζει Hilux Bruiser, με το one-off pick-up να είναι φτιαγμένο από την Arctic Trucks, και μοιάζει ακριβώς όπως το παιχνίδι. Βασίζεται στην Extra Cab έκδοση του Hilux και φοράει το AT35 kit της Arctic Trucks, το οποίο περιλαμβάνει ελαστικά 35 ιντσών, αναρτήσεις με μεγαλύτερες διαδρομές, νέες σχέσεις μετάδοσης και νέα φαρδύτερα φτερά.

Είναι ντυμένο με αυτοκόλλητο βινυλίου, ενώ διαθέτει τα ακριβή γραφικά του τηλεκατευθυνόμενου. Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του είναι το πίσω τζάμι, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με αυτό του τηλεκατευθυνόμενου, το εμπρός άσπρο bull bar, και η μαύρη μάσκα. Κάτω από το καπό υπάρχει ο τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 150 ίππων, ο οποίος στέλνει την δύναμη σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου.