Michelin Movin’On 2018: Δημιουργώντας την έξυπνη, βιώσιμη και πολυμορφική κινητικότητα του αύριο

Σχετικά άρθρα

Movin’On 2018

Από τις 30 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου 2018, η ετήσια παγκόσμια διάσκεψη – ορόσημο που διοργανώνει η Michelin, με τίτλο Movin’On, έχει στόχο να εξελίξει επιπλέον το διάλογο για τη βιώσιμη κινητικότητα. Σε αυτή θα συμμετέχουν περισσότεροι από 4.000 ηγέτες από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό κόσμο καθώς και από το χώρο των αστικών κέντρων και των start-ups, θα μοιραστούν τις ιδέες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ενώνοντας τις δυνάμεις τους για να κάνουν πραγματικότητα την έξυπνη, βιώσιμη και πολυμορφική κινητικότητα.

Το γενικό θέμα της εκδήλωσης θα είναι «Δημιουργώντας την έξυπνη, βιώσιμη και ευέλικτη κινητικότητα του αύριο». Σε αυτό το πλαίσιο, θα αναπτυχθούν έξι νέες θεματικές ενότητες, με στόχο να κάνουν πράξη φιλόδοξες ιδέες. Οι έξι νέες θεματικές ενότητες της Διάσκεψης είναι οι εξής:

Ενεργειακή απεξάρτηση από τον άνθρακα και ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα

Μία θεματική που εστιάζει στις μεταφορές με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την εφαρμογή ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου, ώστε να επιτευχθεί η καθαρή και βιώσιμη κινητικότητα μέχρι το 2050, όπως ζητήθηκε από τη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή 2015 (COP21).

Ενώνοντας δυνάμεις για να πηγαίνουμε μπροστά: η νέα πολυμορφική κοινωνία

Μία θεματική η οποία εστιάζει στα έξυπνα logistics, στην αστική κινητικότητα και στις εμπειρίες των χρηστών, στην ανάγκη για λύσεις κινητικότητας με χαμηλή επίδραση στο περιβάλλον, στην επανεξέταση των χώρων που διατίθενται στα παραδοσιακά αυτοκίνητα ή στις εκτιμήσεις για την εμφάνιση των «πράσινων» οχημάτων.

Πώς οι καινοτόμες τεχνολογίες επιταχύνουν την υλοποίηση

Μία θεματική που εστιάζει σε συγκεκριμένες λύσεις που προωθούν τις μεταφορές του μέλλοντος, ονειρεύονται το αδύνατο και βοηθούν την εμφάνιση αυτόνομων και συνδεδεμένων οχημάτων μέχρι το 2020.

Συνεργασία για την επιτάχυνση της αλλαγής

Μία θεματική που αναλύει προσεκτικά κάθε πτυχή της αλλαγής της κινητικότητας, εξετάζοντας και τις ιδέες για βελτίωση της διεθνούς κινητικότητας, με στόχο τον εντοπισμό λύσεων στις καθημερινές προκλήσεις και ερωτήσεις.

Κινητικότητα στην εποχή της κυκλικής οικονομίας

Μία θεματική που θέτει ερωτήματα για την παραδοσιακή οικονομία, η οποία για πολλά χρόνια αποτελεί ένα γραμμικό σύστημα με βάση το μοντέλο «παράγω, παίρνω και διαθέτω», αναγκάζοντάς μας να εφεύρουμε ξανά τον τροχό – να χρησιμοποιούμε λιγότερα, λιγότερο συχνά και πιο έξυπνα.

Κινητικότητα και φιλόδοξα σχέδια

Μία θεματική που εστιάζει στα φιλόδοξα σχέδια, τα οποία θα μεταμορφώσουν την κινητικότητα του σήμερα και θα διαμορφώσουν τις μεταφορές του αύριο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr