Τον προηγούμενο μήνα, η Red Bull Racing ανακοίνωσε πως ο Max Verstappen θα παραμείνει στο Milton Keynes μέχρι τα τέλη του 2020, ζητώντας μάλιστα ο ίδιος νέο συμβόλαιο. Η κατάσταση με τον Daniel Ricciardo είναι διαφορετική, αφού το συμβόλαιο του Αυστραλού ολοκληρώνεται στα τέλη του 2018, και υπάρχει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ομάδα, ίσως με προορισμό το Brackley.

Η αυστριακή ομάδα θα πρέπει να περιμένει, με τον Christian Horner να λέει ότι η απόφαση ανήκει στον Ricciardo, αφού η ομάδα είναι ικανοποιημένη από το οδηγικό της δίδυμο, ενώ τονίζει ότι, για την ώρα, και ο 28χρονος δεν έχει κανένα παράπονο από το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις της RBR.

Η επόμενη κίνηση που θα κάνει στα 28 του είναι πολύ σημαντική γι’ αυτόν, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί χρόνο για να βεβαιωθεί ότι η απόφαση θα είναι η σωστή γι’ αυτόν. Αλλά, ξέρει καλά τις προθέσεις μας, έχω μιλήσει μαζί του, τον θέλουμε στην ομάδα. Απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι στην ομάδα και βλέπει την ποιότητα και τις ικανότητες της ομάδας.

Ξέρει πώς προσεγγίζουμε τους αγώνες, και ξέρει πώς αντιμετωπίζουμε τους οδηγούς, με το οποίο είναι εξαιρετικά άνετος και χαρούμενος. Νομίζω ότι είναι πρόθυμος να δει πώς θα είναι η απόδοση του κινητήρα του χρόνου, κάτι που είναι κατανοητό. Προφανώς, θα ήθελα να το κάνουμε νωρίτερα, αλλά, αν χρειαστεί έξι μήνες, θα συμβιβαστούμε μ’ αυτό.

Σε περίπτωση που ο Ricciardo αποφασίσει να αποχωρήσει από την ομάδα, ο επί κεφαλής της Red Bull λέει ότι έχει ήδη έτοιμο τον αντικαταστάτη του, και αυτός δεν είναι άλλος από τον Carlos Sainz.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κρατάμε τον Carlos Sainz, γι’ αυτό κι έχουμε επιλογές γύρω μας. Έχουμε ένα δίχτυ ασφαλείας, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τους οδηγούς που έχουμε τώρα.