Ο Daniel Ricciardo, εκτός από ένας πολύ ωραίος τύπος, είναι και πολύ καλός οδηγός. Ο Αυστραλός βρίσκεται στη Red Bull από το 2014 κι έχει κάνει κατά κύριο λόγο πολύ καλές εμφανίσεις. Από το 2016, έχει για team-mate του τον Max Verstappen, ο οποίος έχει αποδειχθεί δύσκολος αντίπαλος. Κι ενώ ο 20χρονος θα είναι στη Red Bull μέχρι το 2020, ο Ricciardo είναι πιθανό να αποχωρήσει στα τέλη του 2018.

Δεν αποκλείεται ο 28χρονος να βρεθεί σε μια ομάδα όπως η Ferrari ή η Mercedes το 2019, με τον ίδιο να προτιμά το Brackley από το Maranello. Όχι επειδή η Mercedes θα κατακτήσει κατά πάσα πιθανότητα τον τέταρτο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο, αλλά επειδή εκεί βρίσκεται ο Lewis Hamilton.

Ο Ricciardo έχει αντιμετωπίσει τον Sebastian Vettel, το 2014, συγκεντρώνοντας μάλιστα 71 περισσότερους βαθμούς. Αυτό που θα ήθελε είναι να γίνει team-mate του Hamilton, ώστε να τον αντιμετωπίσει με το ίδιο μονοθέσιο, ασχέτως αν αυτό θα είναι κορυφαίο ή όχι.

Ναι, θα το ήθελα. Ξεχνώντας την κατάσταση που βρίσκεται στη Mercedes, βγάζοντας εκτός τις ομάδες, απλά μιλώντας μόνο για οδηγούς, ναι σίγουρα. Έχω πει εδώ και καιρό πως ο Fernando ή ο Lewis είναι οι οδηγοί που θα ήθελα να αντιμετωπίσω. Ο Alonso φτάνει στο τέλος της καριέρας του, οπότε αυτή τη στιγμή θέλω περισσότερο να αναμετρηθώ με τον Lewis. Θα το ήθελα πολύ.

Προφανώς, είχα την ευκαιρία να τα βάλω με τον Seb, μετά με τον Max και θα το έχω με τον Max για έναν ακόμα χρόνο. Αλλά, όσο ο Lewis είναι στα καλύτερά του, θα ήθελα να τα βάλω μαζί του και να δω…