Ο Henry Ford και η (ομώνυμη) εταιρεία που ίδρυσε, σημάδεψαν ανεξίτηλα τον 20ο αιώνα και επομένως τον κόσμο που ζούμε. Σύμφωνα με τον θρύλο παίρνοντας έμπνευση από ένα σφαγείο, άλλαξε τόσο δραστικά την βιομηχανική παραγωγή πολύπλοκων προϊόντων που δημιουργήθηκε και η λέξη φορντισμός για τις καινοτομίες που εισήγαγε. Ο φορντισμός λοιπόν είναι η καθετοποιημένη μαζική παραγωγή κατά την οποία κάθε εργάτης έχει μια πολύ συγκεκριμένη εργασία, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για εξειδίκευση και το εργοστάσιο δουλεύει ασταμάτητα αξιοποιώντας στο μέγιστο τους ανθρώπινους πόρους ρίχνοντας έτσι το κόστος παραγωγής.

Όποιος έχει εργαστεί σε φορντική γραμμή παραγωγής γνωρίζει από πρώτο χέρι πως αυτή η διαδικασία αν και έχει το θετικό πως δεν χρειάζεται να κάνεις πολύπλοκες διαδικασίες, έχει το αρνητικό γίνεται αρκετά επίπονη μετά από κάποιες ώρες. Οι μηχανικοί που σχεδιάζουν τις γραμμές παραγωγής τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να δίνουν σημασία στην εργονομία του εργάτη, ώστε αυτός να κουράζεται λιγότερο και άρα να είναι πιο αποδοτικός και να μην χρειάζεται αναρρωτικές (εκεί που δίνουν τέτοιες) λόγω των μυοσκελετικών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσει η χρόνια καταπόνηση.

Έτσι λοιπόν η Ford με την Eksobionics ανέπτυξαν έναν εξωσκελετό για να υποστηρίζει τους εργάτες που δουλεύουν κάτω από τα οχήματα. Άλλα εργοστάσια προτιμούν να περιστρέφουν το όχημα, η Ford προτιμάει οι εργάτες να δουλεύουν από κάτω σηκώνοντας τα χέρια τους για να τοποθετήσουν κάποιο εξάρτημα έως και 4.600 φορές σε μια βάρδια. Πέραν του ότι αυτό είναι εξαιρετικά άβολο, κάθε εργάτης έχει διαφορετικό ύψος κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ελάχιστοι να δουλεύουν στο ιδανικό γι’αυτούς ύψους.

Οι ώμοι, η πλάτη και ο αυχένας καταπονούνται ιδιαίτερα μετά από μια τέτοια βάρδια, Με τον εξωσκελετό όμως το βάρος των χεριών “εξουδετερώνεται” καθώς ασκεί υποβοηθητική δύναμη 68N (6,8 κιλών). Αν και το κόστος για ένα τέτοιο μηχάνημα δεν είναι μικρό η Ford το δοκιμάζει πιλοτικά σε δύο εργοστάσιά της στην Αμερική και αν τελικά δει πως την συμφέρει να έχει λιγότερο καταπονημένους εργαζομένους θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα εργοστάσιά της, ακόμη και εκτός βορείου αμερικής.