Λιγότερα από τρία 24ώρα απομένουν για το event παρουσίασης του φορτηγού της Tesla, και πριν λίγες ώρες ο CEO της αμερικάνικης εταιρίας, Elon Musk, έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter:

Τα αποκαλυπτήρια του φορτηγού της Tesla θα γίνουν σε live μετάδοση την Πέμπτη στις 8μμ. Αυτό θα τινάξει το μυαλό σας έξω από το κρανίο σε μια άλλη διάσταση. Απλά πρέπει να βρω το πυροβόλο όπλο μου.

Όπως πάντα αρκετά περιγραφικός ο Νοτιοαφρικάνος, με την παρουσίαση να γίνεται στις εγκαταστάσεις της SpaceX στο Hawthorne της Καλιφόρνια και όπως έχουμε δει από την φωτογραφία του, διακρίνεται ο φουτουριστικός σχεδιασμός του. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναφορές, η εταιρία του Elon Musk αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία για το φορτηγό της, και σκοπεύει να διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία, που θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 μιλίων (320 με 480 χλμ), ανάλογα το φορτίο.

Το φορτηγό είναι μέρος του Tesla Masterplan Part 2, με την Tesla να πιστεύει πως με αυτό “θα παραδώσει μια σημαντική μείωση στο κόστος μεταφορών εμπορευμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, ενώ θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη λειτουργία του”.