Με 320-480 χλμ. αυτονομία το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla

Σχετικά άρθρα

Μετά την πολυαναμενόμενη παρουσίαση του Model 3, η Tesla σε μερικές εβδομάδες, και μέσα στον Σεπτέμβριο, θα μας δείξει ότι μπορεί να κινηθεί και εκτός επιβατικών αυτοκινήτων. Και αυτό γιατί θα παρουσιάσει το ηλεκτρικό φορτηγό που ετοιμάζει, το οποίο αναμένεται να μπει στην παραγωγή σε περίπου δύο χρόνια, και πριν κλείσει η δεκαετία.

Σύμφωνα με αναφορές του Reuters, η εταιρία του Elon Musk αναπτύσσει αυτόνομη τεχνολογία για το φορτηγό της, και σκοπεύει να διαθέτει ηλεκτρική αυτονομία, που θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 300 μιλίων (320 με 480 χλμ), ανάλογα το φορτίο.

Το ηλεκτρικό φορτηγό της αμερικάνικης εταιρία θα διαθέτει κάθετα LED φωτιστικά σώματα και αεροδυναμικό σώμα, χωρίς πλαϊνούς καθρέπτες, με τον Musk να λέει πως θα έχει μεγαλύτερη ροπή από οποιοδήποτε πετρελαιοκίνητο φορτηγό, ενώ παράλληλα θα είναι “ευέλικτο σαν ένα σπορ αυτοκίνητο”.

Το φορτηγό είναι μέρος του Tesla Masterplan Part 2, με την Tesla να πιστεύει πως με αυτό “θα παραδώσει μια σημαντική μείωση στο κόστος μεταφορών εμπορευμάτων, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια, ενώ θα είναι πραγματικά διασκεδαστικό στη λειτουργία του”.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...