Mercedes: Δεν έχει γίνει ακόμα «δολοφόνος» ο Bottas

Σχετικά άρθρα

Με τον Lewis Hamilton να είναι εκτός στις κατατακτήριες του Βραζιλιάνικου Grand Prix, όλο το βάρος της Mercedes έπεσε στους ώμους του Valtteri Bottas. Ο Φινλανδός ήταν πολύ γρήγορος το Σάββατο, παίρνοντας έτσι την pole position, αλλά μόνο η μισή δουλειά είχε ολοκληρωθεί, καθώς ο Sebastian Vettel ξεκινούσε δίπλα του και φέτος η Ferrari έδειξε πως έχει πλεονέκτημα στις εκκινήσεις, ιδιαίτερα στη δεύτερη φάση.

Πράγματι, ο Vettel έστριψε πρώτος και ο Bottas στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει μπροστά για τη νίκη. Ο Toto Wolff, επί κεφαλής της Mercedes, ξέρει ότι δεν είναι εύκολο να περάσει τις Ferrari, όμως ο Αυστριακός τονίζει πως ο Φινλανδός θέλει ακόμα δουλειά προκειμένου να μετατραπεί σε «δολοφόνος» εντός πίστας.

Νομίζω ότι όλη τη χρονιά ο Lewis ήταν rock and roll, και ο Valtteri ανέκαμψε αργά, αλλά χρειάζεται ακόμα το χτύπημα του δολοφόνου. Όμως, δεν μπορείτε να υποτιμάτε ότι εναντίον της Ferrari ήταν δύσκολο. Μπορείτε να δείτε στο τέλος, όταν η Ferrari δυνάμωσε τον κινητήρα, ότι δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά μεταξύ των μονοθεσίων. Γι’ αυτό, δεν μπορείς να περιμένεις εύκολα προσπεράσματα.

Ο Wolff εξηγεί την επιλογή της ομάδας του για το undercut, ελπίζοντας ότι αυτό ίσως θα έφερνε τον Bottas στην πρωτοπορία του αγώνα, αλλά τελικά ο 28χρονος παρέμεινε στην δεύτερη θέση, αφού βγήκε ελάχιστα πίσω από τον Vettel.

Ο Valtteri είχε έναν σταθερό αγώνα. Το έχασε στην εκκίνηση. Η αρχική αντίδραση ήταν πολύ καλή, αλλά υπήρξε πολύ σπινάρισμα μεταξύ των αλλαγών και, όταν οι διαφορές είναι τόσο μικρές, πολλά κρίνονται έτσι. Το undercut μας ήταν μια μικρή κίνηση απελπισίας, επειδή δεν μπορούσαμε να φτάσουμε πολύ κοντά και ξέραμε ότι περίπου θέλαμε μισό δευτερόλεπτο. Αλλά, το κάναμε και το αποτέλεσμα ήταν αυτό που περιμέναμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα