Διαμάχη έχει ξεσπάσει μεταξύ της Toro Rosso και της Renault. Αιτία είναι τα πολλά προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετώπισε η ιταλική ομάδα. Οι Γάλλοι υπονοούν ότι τα προβλήματα σχετίζονται με την STR12, με την Toro Rosso να απαντάει, ρίχνοντας σαφείς υπαινιγμούς ότι υπάρχει σαμποτάζ, προκειμένου να ρίξουν την STR από την έκτη θέση στη βαθμολογία.

Του χρόνου, η ομάδα της Faenza θα χρησιμοποιεί τα power units της Honda και η McLaren κινητήρες της Renault. Ο Fernando Alonso ρωτήθηκε για τις εγκαταλείψεις των μονοθεσίων που φορούν τον R.E.17, αλλά ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν ανησυχεί για την τωρινή εικόνα του γαλλικού κινητήρα, έχοντας εμπιστοσύνη στους μηχανικούς της Renault.

Δεν ανησυχώ πραγματικά. Ο κινητήρας της Renault είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους εκεί έξω και είναι η Renault είναι η πιο επιτυχημένη εταιρεία κινητήρων στη Formula 1 τα τελευταία 10-12 χρόνια. Οπότε, δεν έχω καμία αμφιβολία για το 2018.

Μηδενικές ανησυχίες και από τον Eric Boullier. Ο επί κεφαλής των Βρετανών ξέρει ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά για να κατασκευαστεί ένας κορυφαίος κινητήρας, αλλά ο Γάλλος πιστεύει στις ικανότητες των ανθρώπων του Viry-Chatillon.

Επηρεάζεται κυρίως μία ομάδα. Δεν υπάρχουν ανησυχίες για το 2018. Δεν είναι στην κορυφή του παιχνιδιού τους με τον τρόπο που το κάνει η Mercedes, όμως έχουν διευθετήσει τα περισσότερα προβλήματα. Υπάρχει ένα μεγάλο βήμα που πρέπει να γίνει, αλλά το ξέρουν αυτό.