Honda: Φτάνουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο

Σχετικά άρθρα

Τη σκληρή δουλειά συνεχίζουν οι μηχανικοί της Honda, κοιτώντας πλέον το 2018. Οι Ιάπωνες αποφάσισαν φέτος να ακολουθήσουν το concept της Mercedes, «σπάζοντας» το turbo, προκειμένου να έχουν τα ίδια πλεονεκτήματα με το γερμανικό power unit. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά προβλήματα αξιοπιστίας, ενώ ο κινητήρας εσωτερικής καύσης εξακολουθεί να είναι ο πιο αδύναμος του grid.

Η McLaren αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία της με την ιαπωνική εταιρεία, προτιμώντας τη λύση της Renault, ενώ αντίθετα η Toro Rosso θέλει να γίνει «εργοστασιακή» ομάδα της Honda, αφού έτσι πιστεύει ότι θα κάνει το επόμενο βήμα. Ο επί κεφαλής της Honda F1, Yusuke Hasegawa, θεωρεί πως ο RA617H είναι σε ένα αρκετά καλό επίπεδο στο τέλος της φετινής σεζόν, αλλά όχι τόσο ώστε να ικανοποιηθούν οι μηχανικοί.

Από τη Monza, το πακέτο μας και η απόδοσή μας είναι σχεδόν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της πίστας. Κάποιες φορές, η Williams και η Force India είναι ταχύτερες. Κάποιες φορές, η Williams, η Force India και η Renault είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο απόδοσης.

Μπορούσαμε να μεγιστοποιήσουμε την απόδοση του κινητήρα στη Βραζιλία, κάτι που ήταν ενθαρρυντικό. Όσον αφορά τη δύναμη, είμαστε λίγο πίσω από τους άλλους. Μειώνουμε τη διαφορά, όμως δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αυτό το 3ήμερο, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας, γεγονός που είναι πολύ ενθαρρυντικό.

Ο Fernando Alonso πήρε την όγδοη θέση στο Βραζιλιάνικο Grand Prix, παίζοντας άμυνα κι επίθεση στο τέλος, αφού ήθελε να προσπεράσει τον Felipe Massa, ενώ πίσω του ήταν κολλημένος ο Sergio Perez. Ο Ισπανός βρισκόταν ανάμεσα σε δύο μονοθέσια με κινητήρα της Mercedes, διατηρώντας τελικά τη θέση του, αφού χρησιμοποιούσε το DRS για να αμυνθεί από τις προθέσεις του Μεξικανού. Ο Hasegawa θα ήθελε την έβδομη θέση, αλλά τουλάχιστον είναι ικανοποιημένος που δεν πέρασε ο Perez.

Κοιτώντας συνολικά το πακέτο, αυτή ήταν η θέση μας, εκεί που τερμάτισε ο Fernando. Ήμασταν ταχύτεροι από τη Williams και σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με τη Force India. Ήταν κρίμα που δεν μπόρεσε να προσπεράσει τη Williams, αλλά είμαστε χαρούμενοι που προστάτεψε τη θέση του από τον Perez.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr